30.7.2012

Sun City - Scorpions 20-18 (10-6)


Sun Cityn puolustus pelasi loistavan pelin
Lauantain kotiottelu aurinkoisella Rukki Arenalla tarjosi todellisen thrillerin kun Sun City kohtasi "kummijoukkueensa" Salon Scorpionsin. Jo pelaajaesittelyssä nähtiin jännittävä tilanne kun ottelun päätuomari Marko Enonkoski polvistui ja pyysi kuuluttajan välityksellä naisystävänsä kättä. Vastaus oli myöntävä ja ottelu päästiin aloittamaan onnellisissa tunnelmissa.

Sun City sai otteluun mukavan alun kun ensimmäisellä hyökkäysvuorolla edettiin pikkuhiljaa kohti maalia ja draivi päätettiin onnistuneeseen 26 jaardin kenttämaalin Sebastin Berndtssonin toimesta. Ensimmäisellä neljänneksellä Sun Cityn puolustus pelasi virheettömästi ja Scorpions ei päässyt tekemään pisteitä. Kummankaan hyökkäysjoukkueet eivät saaneet enempää pisteitä aikaiseksi, joten toisen neljännes alkoi Sun Cityn johtaessa 3-0.

SC:n hyökkäyslinja teki hyvää työtä ottelussa

Toisella neljänneksellä Salo Scorpions sai hyökkäyspelinsä kulkemaan paremmin ja teki maalin pelinrakentaja Eino Matikaisen mahtavalla playaction heittopelillä, jonka kiinniotti Micke Ojala. Kyseisessä pelissä Sun City puolustus ja koko noin 140 päinen yleisö meni Matikaisen antamaan handoff hämäykseen ja Ojala jäi tästä syystä täysin avoimeksi takakentällä ja hänellä oli helppo työ viedä pallo maalialueelle.  Sun City ei kuitenkaan tästä lannistunut vaan Sebastian Berndtsson teki miltei yhtä hienon hämäyksen ja Sun Cityn tulokaspelaaja Jonas Österlund (TE) viimeisteli elämänsä ensimmäisen touchdownin komean kiinnioton jälkeen. Puoliajalle siirryttiin tilanteessa 10-7 onnistuneen lisäpistepotkun (Berndtsson) jälkeen.


Kolmas neljännes meni Scorpionsille kun Matikainen teki TD:n maalilinjan tuntumasta juoksemalla itse pallon maalialueelle. Ottelun komeimmasta maalista vastasi Sun Cityn Mikael Holmström joka nappasi Matikaisen heittämän pallon itselleen ja juoksi määrätietoisesti 52 jaardia maalin asti kotijoukkeen puolustajien hienojen blokien ansiosta. Sebastian Berndtssonin jalka ei tässäkään lisäpisteessä erehtynyt.  Matikainen löysi vielä kerran Ojalan heittopelillään ja viimeiselle neljännekselle siirryttiin jännittävässä tilanteessa 17-18.

Sebastian Berndtsson ratkaisi pelin potkumaalilla
Viimeinen neljännes oli mahtava jännitysnäytelmä kun Sun City siirtyi jälleen johtoasemaan Sebastian Berndtssonin 38 jaardin potkumaalin päätteeksi. Salo Scorpions yritti vimmatusti hakea lisämaalia heittopeleillä joiden kohteena oli pääasiassa Micke Ojala. Aivan peli lopussa oli onnistuminen todella lähellä kun Matikaisen heitto kohti Ojalaa päätyi hänen takaraivoonsa. Kotijoukkue kokeili vielä kerran potkumaalia pelin loppupuolella mutta 32 jaardin yritys meni noin metrin ohi. Sun City kuitenkin kesti pelin loppuun asti ja kauden ensimmäinen kotivoitto maistui todella makealle. Voitto juuri "kummijoukkue" Scorpionsista oli myös mieleinen koska kohtaaminen oli jo neljäs Sun Cityn uuden historian aikana ja kolme aikaiseampaa peliä oli mennyt Salolaisten hyväksi.

MVP Scorpions #12 Eino Matikainen
Ottelun parhaina pelaajina palkittiin Salon pelinrakentaja Eino Matikainen ja Sun Cityn linebacker Mikael Holmström. Koko Sun City joukkue pelasi hyvin tiiviinä joukkueena ja taisteli viimeiseen sekuntiin asti. Muita hyvin pelanneita kotijoukkueessa on ehdottomasti Sebastian Berntdsson (QB / kicker), joka ratkaisi pelin potkumaaleillaan. Myös hyökkäyslinja ansaitsee erityismaininnan, koska taistelivat hienosti isoja ja vahvoja Scorpioneja vastaan.MVP Sun City #44 Mikael Holmström


Kautta on jäljellä vielä ottelun verran joka pelataan Tampereella 18.8 Saintsia vastaan, joten joukkueella on vielä melkein 3 viikkoa aikaa harjoitella kauden päätöstä varten.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti