23.7.2012

Raisio Oakmen - Sun City 15-26 (7-10)

Hangon joukkue lähti aurinkokaupungista kohti Raisiota 21.7 ja jo matkalla huomattiin että Raisiossa ei pelata aurinkoisessa kesäsäässä vaan päinvastoin vettä tuli taivaan täydeltä. Sade ei kuitenkaan vierasjoukkuetta haitannut vaan kaikki mukana olleet 24 pelaajaa olivat valmiina kohtaamaan kotijoukkue Oakmenin.

Ottelu alkoi Sun Cityn hyökkäysvuorolla ja peli saatiin rullamaan mukavasti heti alusta alkaen runningbackien Matias Söderblomin ja Roderick Zilliacuksen kantaessa palloa mukavasti eteenpäin. Puolustusjoukkue näytti ensimmäisellä vuorollaan että tänään ei päästetä kiertopelejä yhtä helpolla kuten edellisessä joukkueiden kohtaamisessa Hangossa, vaan Oakmen pakotettiin punttaamaan ensimmäisen kolmen yrityksen jälkeen. Sun City sai hyvän kenttäaseman heittopelin päätteeksi, jossa kiinniottajana oli Mikael Kangas. Tämän jälkeen pelinrakentaja Joakim Lindholmin jalat olivat liian nopeat Oakmenin puolustukselle ja ensimmäisen touchdown oli tehty. Sebastian Berndtsson potkaisi lisäpisteen varmasti haarukkaan.

Toisella neljänneksellä Sun City hyökkäys jatkoi mukavasti etenevää peliään, mutta maaliin asti ei päästy. Tilanteeksi päivittyi 0-10, kun Sebastian Berndtsson potkaisi kenttämaalin 25 yardin päästä. Sun Cityn puolustus toimi edelleenkin mukavasti ja Oakmenin oli välillä kokeiltava heittopeliä kun juoksut eivät tuottaneet tarvittavia jaardeja. Heittopelin turvin he pääsivätkin lähelle redzonea ja yrittivät myös tehdä maalin heittopelillä, mutta cornerin paikalla pelannut Toni Kuutti oli erimieltä ja nappasi syötönjatkon, joka kuitenkin tilanteen jälkeen tuomittiin vastaanoton häirintänä. Rangaistuksen avulla oli Oakmen jo lähellä maaliviivaa ja Patrik Salminen kantoi pallon maalialueelle nappiin onnistuneiden blokien ansiosta.  Ensimmäinen puoliaika päättyi tilanteessa 7-10. 

Kolmas neljännes oli melkolailla uusinta ensimmäisestä. Sun Cityn hyökkäys kulki mukavasti ja puolustus esti Oakmenin hyökkäykset tehokkaasti. Pallonkantajina olivat pääasiassa runningbackit Joakim Lindholm ja Matias Söderblom, joille Tom-Oscar Lastunen teki hyviä blokeja. Oakmenin puolustus pääsi jälleen todistamaan Lindholmin nopeutta lähietäisyydeltä kun hän spurttasi maaliin noin 20 jaardin juoksun päätteeksi. Lisäpisteissä ei tämän maalin jälkeen onnistuttu.

Viimeisellä neljänneksellä tehtiin pisteitä molempiin kenttäpäätyihin. Sun Cityn Sebastian Berndtsson teki mahtavan potkumaalin 40 jaardin päästä ja Joakim Lindholm puhkaisi vielä kerran Oakmen puolustuksen upealla 63 jaardin juoksumaalilla. Sebastian Berndtsson potkaisi lisäpisteet onnistuneesti. Oakmen yritti vimmastusti tehdä lisämaaleja heittämällä ja onnistuivatkin siinä kertaalleen Keijo Kivelän kiinnioton jälkeen. Oakmen teki touchdownin jälkeen 2 pisteen arvoiset lisäpisteet heittopelillä. Pelin loppupuolella Sun City onnistui tehokkaasti kuluttamaan pelikelloa hyökkäysvuoroillaan ja puolustus esti Oakmenin heittoyritykset tehokkaasti. Tuomarin puhallettua pilliin tipahti iso apinalauma koko joukkueen niskasta kun kauden ensimmäinen voitto oli sinetöity.

Voitto oli koko joukkueen onnistuneet taistelun tulos. Isompia virheitä ei tässä pelissä tehty ja monilla pelipaikoilla pelattiin kauden parasta peliä vaikka monta avauskokoonpanon miestä oli poissa rosterista. Erityisesti hyökkäyksen linjan peli ilahdutti koska sieltä puuttui 3 avauskokoonpanon miestä ja vähemmän pelanneet pelaajat kantoivat vastuuta loistavasti. Peli oli niin onnistunut koko joukkueelta että yksittäisiä parhaita pelaajia on turha yrittää palkita vaan kunnia kuuluu koko hyvin taistelleelle joukkueelle sekä valmennukselle, jonka ansiosta taktiikka toimi täydellisesti.

Kausi jatkuu ensi lauantaina 28.7 klo 14:00 kotiottelulla Salon Scorpionsia vastaan. Ottelusta tulee varmasti todellinen jännitysnäytelmä koska Sun City ei vielä koskaan ole voittanut "kummijoukkuettaan", jota vastaan otettiin ensikosketus lajiin joukkueen uudelleen herätyksen jälkeen. Scorpions on tuttu ja kova vastustaja ja siitä osoituksena heidän tuore voitto Wolverines II joukkueesta viime lauantailta. Sun Cityllä on hirmuinen nälkä voittaa juuri Scorpions ja kentällä tullaan näkemään todella mielenkiitoinen taistelu jota ei kannata missata!

Ottelun jälkeen Sun City järjestää luokkakokouksen Beach Bar Plagenilla klo 18:00 >.

Luokkakokoukseen ovat tervetulleita nykyiset ja vanhat pelaajat, kannattajat sekä sponsorit.

Ilmoittautumiset sähköpostitse osoitteeseen jari.suncityhanko@gmail.com. Ilmoita jos et halua syödä tapahtumasssa (grilliruoka 15€)

Katso myös raportti gridiron.fi sivustolla http://www.gridiron.fi/blog/2012/07/23/sun-citylle-vihdoin-kauden-avausvoitto/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti