28.5.2012

Sun City - Oakmen 0-6 (0-6)

Aurinkokatsomossa ei tullut kylmä
Sun City pelasi ensimmäisen kotiottelun sunnuntaina 27.5 Raisio Oakmenia vastaan. Liedosta Raisioon muuttanut joukkue oli mielenkiintoinen vastus Sun Citylle, koska joukkueessa pelasi 2 viime kaudella Sun Citya edustanutta pelaajaa (Christoffer Lindberg ja Anssi Lindblom) ja Sun Cityn Aki Syrjälä on pelannut Oakmenissa usealla kaudella.

Ottelu kiinnosti myös mukavasti yleisöä ja aurinkoisella Rukki Areenalle oli saapunut reilut 180 lipun lunastanutta henkilöä.
Touchdown Sun City, ei sittenkään
Itse ottelusta muodostui vähämaalinen jännitysnäytelmä. Molempien joukkueiden puolustus pelasi tarkasti ja sinänsä ihan hyvin kulkeneet hyökkäykset pysäytettiin ennen maalilinjaa. Oakmenin maali tuli ensimmäisellä neljänneksellä QB Joni Vatasen kiertäessä Sun Cityn toisiinsa törmäävät puolustajat. Sun Cityn hyökkäys yritti kovasti tehdä kavennusta ja vaikka draivit kulkivat ihan mallikkaasti pysähtyivät ne kuitenkin ennen maaliviivaa.

Lähimpänä maalia kävi Sun Cityn pelinrakentaja Joakim Lindholm, joka kurotti 2 yardin päästä pallon maalialueen puolelle, mutta polvet osuivat maahan liian aikaisin ja maali hylättiin. Sun City hyökkäyspeli ei siis onnistunut maaliteossa vaikkakin parannusta Scorpions peliin verratuna oli tapahtunut paljon. Runningback osasto Söderblom, Öblom, Lastunen ja Zilliacus tekivät hyviä juoksuja mutta isot pelit jäivät tällä kertaa puuttumaan. Tight End Simon Pihlström vakuutti vahvoilla otteillaan Hangonlehden toimituksen siten että ansaitsi facebookissa julkaistun Hangonlehden GameBall palkinnon.

Sun Cityn puolustus pelasi ihan hyvän pelin. Muutaman kerran jäätiin pahasti blokeihin ja vastustaja sai yardeja liian helposti mutta pääasiassa suoritus oli mallikasta. Puolustuksen parhaimmistoa oli jälleen linjan Markku Heinänen ja Joni Hildén, jotka pysäyttivät monta hyökkäysyritystä. Myös Patrik Ehrsted pelasi hyvin ja teki myös komean säkityksen.  Takakentällä pelannut 16-vuotias Wiljami Kaartinen osoitti otteillaan että on iästään huolimatta täysin valmis miesten peleihin.

#12 Vatanen, #67 Heinänen


Ottelun parhaina pelaajina palkittin Oakmenin pelinrakentaja Joni Vatanen ja Sun Cityn Markku "HULK" Heinänen.

Johnny Karlssonin ottamia kuvia ottelusta löytyy -->TÄÄLTÄ

Kausi jatkuu kahden viikon päästä sunnuntaina 10.6 klo 16:00, jolloin Rukki Areenalla vastaan asettuu Saints Tampereelta.

1 kommentti: