17.5.2012

Päävalmentajan kausiennakko 2012


Alkava sarjakausi vaikuttaa erittäin mielenkiintoiselta. Viime vuonna lähdimme peleihin muutaman vaivaisen kuukauden harjoittelun jälkeen ja pärjäsimme jopa odotuksia paremmin. Joukkue on nyt kokeneempi ja takana on intensiivisempää harjoittelua, edistysaskeleet eivät ole olleet harppauksen-omaisia, mutta niitä on kuitenkin otettu tiheällä askelluksella. Joukkue on myös ehdottomasti paremmassa fyysisessä ja pelillisessä kunnossa kuin viime kauden alkaessa. Tänä vuonna on lupa odottaakin voittoja, edellisellä kaudella ne olivat pelkkää bonusta.

Joukkueen harjoitteluaktiivisuus on ollut suhteellisen hyvällä tasolla, huomioiden sen tosiasian, että kyseessä on amatööriurheilu ja pelaajien on kuitenkin tinkimättä hoidettava työnsä tai opiskelunsa, perheasioitakaan unohtamatta. On toki todettava, että valmennuksen tehtävä on vaatia pelaajilta aina enemmän ja parempaa jotta pelaajat ja joukkue jatkuvasti kehittyisivät. Aktiivisesta harjoittelusta huolimatta, valmennuksen näkökulmasta asioita katsottuna, tuntuu siltä että aika kauden alkuun on ollut liian lyhyt. Vielä olisi ollut paljon asioita joita olisi voinut tehdä enemmän ja paremmin; tilanne lienee kuitenkin täysin samanlainen tulevien vastustajiemme osalta. Sun City pelaa kaudella 2012 täysin uusituilla hyökkäys- ja puolustusjärjestelmillä. Viime vuonna testasimme erilaisia asioita joiden perusteella talvikauden aikana suunniteltiin uudet, kehittyneemmät systeemit, jotka on pyritty mahdollisimman hyvin sovittamaan joukkueen vahvuuksiin. Tulee olemaan äärimmäisen mielenkiintoista nähdä miten vastustajamme reagoivat.

Kauden vastustajista Scorpions on vanha tuttu. Teimme paljon yhteistyötä viime vuonna ja pelasimme kauden päätteeksi vielä ystävyysottelun, joka päättyi salolaisten niukkaan, mutta ansaittuun voittoon. Harjoituskauden suoritusten perusteella on kuitenkin syytä olettaa, että tilanne voi hyvinkin kääntyä päinvastaiseksi tulevissa otteluissa.

Vaahteraliigan viimevuotisen voittajaseuran 2-joukkue, Wolverines II, on  tuttu vastustaja. Ensimmäisessä kohtaamisessa 2011 Wolverines vei ottelun selvästi nimiinsä, mutta kauden toisessa ottelussa sarjapisteet jäivät Hankoon. Wolverinesin rosteri on varmaankin II-divisioonan suurin, mutta kysymys kuuluu, kuinka monta pelaajaa nostetaan heidän edustusjoukkueeseensa jo ennen kauden alkua ja mikä on jäljelle jäävien pelaajien taso.

Oakmen, Raisiosta, on nähtyjen videoiden perusteella pelitavaltaan aika konservatiivinen joukkue, mutta miehistössä on paljon kokemusta. Vuosien varrella Oakmen ja Scorpions ovat kohdanneet useita kertoja tasaväkisissä mittelöissä, joten Sun Cityn kannalta odotusarvot ovat samalla tasolla kuin salolaisia vastaan pelattaessa.

Tampere Saints pitää yllä kotikaupunkinsa pitkiä ja kunniakkaita jefu-perinteitä. Joukkueen rosteri näyttää vakuuttavalta, ainakin paperilla. Mukana on ilmeisen kovia ja kokeneita kavereita. Sun Citylle joukkue on kokonaan uusi tuttavuus, jonka pelitavasta meillä ei ole tätä kirjoitettaessa kunnollista ennakkokäsitystä.

Kotiotteluissa Sun Cityllä on selvä etulyöntiasema vastustajiinsa, meillä on raivoisa kotikatsomon tuki: Hyvä meidän talli!

Jari Nippala, 
Head Coach Sun City Hanko

2 kommenttia:

 1. Suoli24:s on kova lupaus:

  lupaan syödä ison lautasellisen oululaista poronp@skaa, jos hangossa on tällä kaudella joka matsis yli 400 katsojaa.
  veikkaanpa et kaikki kotiottelut kakkoses tuottaa tappiota.
  Oulun kakkosjengin lopettaessa seurat säästää huomattavasti enemmän kuin menettää rahaa.

  http://keskustelu.suomi24.fi/node/10658394#comment-55245087

  Tuun vaikka ite Hankoon et tää kundi vetää täyden satsin!

  VastaaPoista
 2. Voi voi tuota suomi24:n hiekkalaatikon älyllistä tasoa. Valitettavasti iso osa suomalaisista pelaajista sekä valmentajista tota roskaa tonne kirjoittaa. 400 hlön keskiarvo on kyllä kova jopa Hangossa, mutta kyllähän tuo on mielenkiintoinen haaste :) kaksisataa on jopa todennäköistä!!!

  VastaaPoista