8.4.2012

Facemaskin takaa: #17 Joakim Lindholm

#17, Joakim Lindholm
Olen koputtamassa ovelle kun sisältä kuuluu kummallista meteliä. Äänikin on tuttu. Haastatteluajankohta Sun Cityn ehdottoman tähtipelaajan Joakim Lindholmin kanssa on sovittu aikoja sitten joten pakko tässä on suorittaa tehtävän. Rohkaisen itseni ja koputan ovea. Ääni loppuu ja pelirakentaja itse saapuu avaaman ovea.

- Iltaa. En kai häirinnyt?
- Ei. Katotaan poikien kanssa NFL matsia.
Sohvassa tuttu kaksikko (vähätukkainen rissu ja karvainen linjamies) tuijottaa pimeätä screeniä. Nyt tiedän olevani oikeassa. No hoidetaan haastattelu alta pois niin pääsin ainakin itse lähtemään.

Tehdään haastattelu tänään pakkoruotsiksi niin kauan kun se vielä on sallittu tässä maassa.

- Du har en fin debutsäsong bakom dig. Vilket är ditt bästa minne från säsongen?
- Det är nog jätte svårt att nämna endast ett bra minne från första säsongen, men sista matchen mot Tallin Torm var jag mycket nöjd över och såklart hör alla våra hemmamatcher till dom bästa minnena.

- Berätta lite om din idrottsbakgrund och varför denhär sporten passar så bra åt dig! Är det enbart för att du är längre än alla andra som det är så lätt att ta i kast eller att se över linjen när du ska kasta?
- Jag spelade tennis i finska landslaget som junior, men efter att jag en sommar bröt nyckelbenet kom jag aldrig riktigt tillbaka på fötterna igen. Jag slutade med tennisen och började gå på gym ganska aktivt då jag var 16 år. Varför den här sporten passar så bra åt mig vet jag faktiskt inte, jag tycker om att röra på mej, och jag är relativt snabb och rörlig av mig. Int tror jag att det är bara för att jag är längre än andra som det är lättare att ta i bollen, det är nog bara efter många repetitioner som bollen börjar fastna i händerna. Bara jag lär mej att kasta bollen lite bättre så tror jag nog att det kan vara en positiv sak att vara lite längre när man står bakom linjen :)

- Som QB har du lagets mest ansvarsfulla uppgift, dvs det är dig alla skyller på när det skiter på sig. Hur känns det?
- Nå det är tur att vi är två stycken QB:n i laget ;) Nä, men det är helt enkelt så, att man måste klara av att hålla huvudet kallt även om man spelar en varm sommardag, då det är +30 grader och allt går åt skogen. Man måste bara försöka hålla uppe vår goda laganda och koncentrera sig på det som vi är bäst på. Man måste också träna extra hårt så att man inte gör lätta misstag, och så att man klarar av att leverera bollen dit den skall. Dessutom måste man veta vad alla skall göra och även kunna läsa försvaret.

Snabb, snabbare, Jocke Lindholm
- Du är med både i "Projekti 2014-gruppen" och ”QB Academy". Berätta lite om det och hur höga målsättningar du har? Är det du som står bakom Finska landslagets center när EM 2014 inleds, eller är det kanske Basti som står där och du ställer upp som rissu?
- Jepp, jag och Matias Söderblom blev erbjudna att delta i Projekti 2014-gruppen och nästa veckoslut (31.3-1.4) kommer vi att ha vårt första fysikträningsläger som hålls i Pajulahti med cirka 40 andra spelare. Det kommer att vara en mycket bra möjlighet för oss att se på vilken fysisk nivå andra spelare är i Finland och vilket skick man måste vara i, för att slippa med och spela 2014. Som målsättning har jag att jag skall vara med och spela 2014, är det sen som QB eller rissu så är jag nöjd :). Härligt skulle det vara om Basti skulle vara QB och Matias som RB ;). Vi var mycket nöjda med Basti att vi slapp med i QB Academy, det kommer verkligen att hjälpa oss med vår teknik och hoppeligen ta vårt lag till nästa nivå. Dessutom slapp man och träna med dom bästa QB:na i Finland så man fick en liten uppfattning om vilken nivå dom är på och hur mycket det behövs för att klara sig bland de bästa. Tur så har vi ännu 2år på oss att träna stenhårt.

- För några veckor sen var ni på första QB Academy-lägret med Basti. Ni var dom enda division 2 spelarna och dessutom var du den äldsta uttagna spelaren. Hur trivdes du bland småpojkarna?
- Jo, jag blev chockad när jag såg listan på spelare och att jag var 2-4 år äldre än dom andra killarna, man är helt enkelt inte 18 år mera :). 
Jag trivdes riktigt bra på lägret., Även om jag var äldst, så kände jag mej som den yngsta, eftersom jag har spelat kortaste tiden av dem alla. Vi började dagen med att vara i ett klassrum några timmar. Vi gick igenom vilka övningar och vilka test vi skulle utföra under dagen. Efter en 1 timmes matpaus började vi träna. Vi började med att ge några tossin till båda sidorna. Sen blev det vanliga kast till vänster och höger. Alla övningar filmades och vi kommer att få feedback om det senare. Efter det gjorde vi ett test där vi skulle så snabbt som möjligt kasta till höger och därefter till vänster. Nämnvärt är att Basti lyckades få den bästa tiden till vänster :)  

- Om du sku få värva vilken Hangöbo som helst till Sun City, vem sku du välja och till vilken uppgift?
- Vi har lite brist på karar i anfallslinjen så vi skulle behöva en stor kille som kan röra på sig bra. Så det skulle nog vara Patrik Rosendahl jag skulle värva :)

- Kiitos haastattelusta. Poistun ja annan teidän jatkaa ottelun kattomista. Niin muuten pojat. NFL kausi loppui jo pari kuukautta sitten.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti