17.3.2012

Facemaskin takaa: #24 Matias Söderblom


#24 Matias Söderblom
Tänään vuorossa Sun Cityn ruumiillistuma. Running bäkki ja laulaja. Hangon Jari Sillanpää. Mies joka ei suostu kaatumaan. Matias Söderblom.

Terve Matte, mitä sulla on mielessä?
No treenihän on aina mielessä mutta hoidetaan haastattelu nyt ensin!

Moni vastustajan puupää hankkii itselleen viime kesänä puujalan, tai pahempaa, machoilessaan Sun Cityn ykköspallonkantajan edessä. Useista kovista taklauksista huolimatta viriili nuori mies pomppaa aina pystyyn nopeammin kuin kaatuu. Mistä olet oikein tehty kun et ikinä loukkaannu? Kuinka kovassa kunnossa oikein olet?
Hah. Eihän tämä mikään italian potkupalloliiga ole! No coachi sanoi ekassa pelissä että vaikka taklaus tekisi tosi kipeää niin aina noustaan ylös muina miehinä jotta vastustaja ei saisi henkistä yliotetta. Ja onhan niitä pieniä kolhuja tullut mutta suuremmilta vammoilta säästyminen johtuu varmaan vain hyvästä tuurista. Kunnosta voi olla monta mieltä mutta minusta tuntuu että aina on jotain jossa ei perjää ja jotain pitää kehitettää. Joku on ina isompi, nopeampi ja karvaisempi. Mutta fyysinen harjoittelu ja hyvä ruoka niin eiköhän se siitä.


Toimit myös laulajana ja karismaattisena frontmannina Rainfall nimisessä bändissä. Kummassa harrastuksessa tavoitteet on korkeammalla ja kuinka korkealla ne ovat?
Musiikki on tosi lähellä sydäntäni mutta ei minulla sen suhteen ole isoja tavoitteita. Bändin kanssa mennään ns "with the flow" ja katotaan mihin päädytään. Jefussa minulla oli ensimmäistä kertaa elämässäni sellainen fiilis että tässä mä saatan pärjätä, tuntui että oli oikeassa paikassa. Mitään tavoitteita ei tarvitse enää laittaa koska olen jo taklannut meidän "Hulkki" Maken kumoon :) ... Joo, tavoitteet on korkeammalla Jefussa. Kutsu "Projekti 2014" nosti motivaatiota mutta mitään suuriempia tavoitteita en ole laittanut kuin se että haluan kehittyä pelaajana, taklaus ja bloki kerrallaan mennään eteenpäin.

Matte ei tunnetusti kaadu helposti
Olet tunnettu siitä että teet kaiken aina täysillä. Miten rentoudut, vai osaatko ollenkaan rentoutua?
No jos takakentäällä vastaan tulee Herra nr 21 niin pakkohan sun on tulla täysillä tai sä et ole enään! Vai mitä herra Reporteri? :) Tämä laji on oikeasti Joukkuelaji, huom. isolla J:llä, jossa jokainen jätkä on yhtä tärkeä, ja jotta peli onnistuu niin se vaatii sen että jokainen tekee oman hommansa täysillä. Mä olen vaan osa meidän konetta. Ja ehkä mä olen vähän hullu. Kyllä mä osaan rentoutua. Koiran, daamini, kaverien ja musiikin parissa useimiten pulssi tasottuu... hieman. Mutta kun kypärä tulee pähän niin se on VAMOS!


Mitkä on odotukset kaudelle? Aika helppoon lohkoon pääsitte. Kausi tulee olemaan pelkkää punakoneen näytöstä vai mitä?
Ainahan se "näytös" on kun punakone on kentällä :) 
Helposta lohkosta en tiedä. Vastustajaa ei saa aliarvoioda tai tulee takkiin, se on varma. Mä luotan siihen että mikään joukkue ei anna meille mitään ilmaiseksi. Viime kaudella meillä oli ja on edelleen hyvä joukkuehenki jonka mä toivon että pysyy läpi kauden. Joukkekavereilta odotan sen että he antavat peleissä kaíkkensa ja eivät lannistu vaikka numerot olisi mitkä. Viimeiseen vihellykseen asti! Toivon että saammme paljon yleisöä ja heille hyviä ottelutapahtumia. Ja olisihan se ihan kiva päästä playareihin...

Oooouujeeeee
Millä reseptillä sitä parempaa menestystä lähdetään hakemaan, enemmän handoffeja 24:lle?
ÄH! Ihan sama kenellä se pallo on kunhan tulee blokeja, taklauksi ja muuten vaan törmäilyä, joten toivoisin paljon kontaktia numerolle 24 :)
Onnistunut juoksupeli on kuitenkin aina kiinni hyvistä blokeista. Running backillä nyt vain sattuu olemaan se pallo kädessä. Esimerkki viime kaudelta niin se yksi pitkä palautus oli oikeastaan vaan monta hyvää peräkkäistä blokia. Mä en vaan ollut tarpeeksi nopea viemään munkkia pohjaan. Mä luotan siihen että meidän valmennus tietää miten meidän tulee pelata. Joukkueessa on monta hyvää pelaajaa ja kaikkia tarvitaan. Joten tässä herra Reporterille resepti: 1000kg monipuolista ja arvaamatonta hyökkäystä, 1100kg kovaa ja anteeksiantamatonta puolustusta, 900kg hullua spessua. isolla kädelllä valmennusta,  ja pallo.

Kiitos haastattelusta ja siunausta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti