12.3.2012

Facemaskin takaa: #47 Niko-Petteri Matilainen


Herra 47, ÄnPee Matilainen
Sun Cityn haastattelusarjan kohteeksi valikoitui tällä kertaa numero 47, Niko-Petteri 'Nipa' Matilainen.
Nipaa ei ulkoisesti miellä heti jenkkifutiksen pelaajaksi, harttarit päällä nippanappa saman levyinen kuin muut pelaajat ilman harttareita. Mutta mihin se wide receiver leveyttä ees tarvitsisi, nopeat jalat ja hyvät kädet ovat siinä tarvittavat ominaisuudet ja hyvinhän se Nipa tonttinsa viime kaudella hoiti.

Haastattelu tapahtui hiihtolomaviikolla Roxxissa jonne Nipa saapui kuin treeneihin, 15 minuuttia myöhässä. Mies oli kuulema herännyt vasta äsken eikä millään meinannut löytää t-paitaa ja äipällekkin piti vähän angstata.  T-paita kuitenki löytyi, mies saapui paikalle, battery tölkki aukeaa ja haastattelu voi alkaa:

- Mitä mies, kuinka lähteny kevät käyntiin?

Mitäs mitäs. koulun merkeissä ja tällä hetkellä kevyessä kuume pöhnässä. Treenikuntoa odotellessa :D

- Muutit Kotkaan syskyllä opiskelemaan, oletko viihtynyt ja oletko treenaillut ollenkaan?

Oon viihtyny tosi hyvin. Olin täällä viime talvena käyny pari kertaa ja kerenny yöelämän tarkistamaan ja nyt siihen onki sitte saanu syventyä enemmänkin. koulu luistaa ja tullu paljon uusia kavereita joista osan oon saanu innostumaan jefustakin. Syksyllä pääsin Kouvolan Indianssien treeneissä käymään muutamaan otteeseen ja nyt oon koittanu saada hilattuu tätä persettäni tohon tien toiselle puolelle puntille. 

- Kuulin että olit mukana puuhailemassa Kotkaan yliopistojefua, kerro tästä vähän lisää

Joo eli siellä Indiansin treeneissä alettiin koutsin kaa juttelemaan että ois hyvä ku saatais kotkan päähänki toimintaa ja parin palaverin ja puhelinsoiton jälkeen saatiin järjestettyä  tryoutit koululle johon tuli toistakymmentä kiinnostunutta mukaan. Tänne oli vuos tai kaks sitte koitettu saada joukkuetta aikaseks mutta se yritys oli kariutunu pelaajien puutteeseen. Nyt treeneissä on käyny n.15 äijää per kerta ja vielä yritetään värvätä lisää porukkaa et jos vaikka ens vuonna pääsis pelailemaan kaupungin ulkopuolelle. Valmennuksen ja varusteet tosiaan saatiin Indianseilta ja koululta harjoittelutilat käyttöön.

- Miten tulit itse aloittaneeksi jenkkifutiksen?

Ensimmäisen kerran jefuun sain vähän kosketusta kun olin intissä Santahaminassa ja siellä oli kavereita jotka pelas jefuu. Vapaa-ajalla tuli sit heiteltyy palloo aika paljonki ja koitettuu jotain perus heittodrillejä. Sitten kun ekan kerran näin julisteet ekoista hard knockseista ni innostuin heti lähtemään kokeilemaan. Hyväksi onnekseni onnistuin heti sen jälkeen rikkomaan käteni ja pääsin joukkueen mukaan harjoittelemaan vasta keväällä. Tais olla kuukaus ekoista treeneistä kun oli ensimmäinen harkkamatsi Scorpionsia vastaan. Se peli oli melkosta säätämistä mutta sen jälkeen viimeistään tähän lajiin hurahti ihan täysillä.

- Olet tosiaan joutunut kokemaan jefun varjopuolet ja  loukkaantunut muutamaan otteseen, mitkä paikat ovat jo menneen tähän mennessä rikki?

Ainoat asiat joita vakuutusyhtiö ei suostunut vakuuttamaan eli oikean jalan polvi ja nilkka. Kauden aikana nilkka tosiaan vihoitteli pariin otteeseen mutta ei sen kummemmin. Viime joulukuussa olin ECG:n järjestämällä leirillä ja siellä onnistuin oikean polveni rikkomaan. Lääkäri tutki sillon jalkaa vähän ja totesi että akuutti veripolvi mutta jäi se sana akuutti vähän mietityttämään koska tosiaan vieläkin odottelen tuloksia magneettikuvauksista..

-Mitkä olivat parhaat muistosi viimekaudelta?

NP karkumatkalla Tallinassa
 Kyllä se varmaan se eka kätsi oli josta se paras fiilis jäi ja samalla isoimmat mustelmat (oli nimittäin puol selkää mustana sen jälkeen) ;)

- Entäs mitkä ovat tavoitteet ensikaudelle?

Päällimmäisenä tavoitteena olisi saada jalka ja koko mies siihen kuntoon että pystyis kentälle menemään. Jos niin hyvä tuuri käy että pelaaminen onnistuu niin sitten tietenkin enemmän jaardeja ja pari td:tä ois varmaan jees :D

- Haluatko sanoa viellä jotain lukijoille?


Ei muuta ku kaikki areenalle kannustamaan sc voittoon ens kesänä. Siellä nähdään!

Kiitos Nipa haastattelusta! Toivottavasti mies saa paikat kuntoon ja astelemaan areenalle!

1 kommentti: