17.2.2012

Facemaskin takaa: #33 Ahma

Ahma Gameface
Sun Cityn uusi haastattelusarja "Facemaskin takaa" alkaa. Epäsäännöllisin välein esitellään edustusjoukkueen pelaaja ja haastattelut ovat vähintään yhtä asiallisia kuin suomi24 foorumin keskustelut. Ensimmäisenä haastatteluvuorossa on urheilija isolla U... öhh... raameilla... Aki Ahola.
Tapaan Hangon Clay Matthewsia Talin hallissa ennen Roostersin ja Sun Cityn yhteistreenejä.  Kuten aina mies on valmistautunut ihan viimeisen päälle sekä treeneihin että haastatteluun. Ja ajoissa paikalla tietysti.
Aki on mielenkiintoinen haastattelukohde. Vuosi sitten alkanut jenkkifutisura on tehnyt miehestä urheilijan ja muodonmuutos on melkoinen. Anderssonin kuntokoulu on selvästi kantanut hedelmää. Vaalea pystytukkainen lihaksikas mies Talin kahviossa muistuttaa enemmän nuorta Dolph Lundgrenia kun pullukka nörttiä joka reilu vuosi sitten raahasi itsensä Hard Knockseihin energiajuoman avulla.
- Terve Ahma. Himotreenaajana olet aina menossa punttisalille, juoksutreeneihin jne ja aika on kortilla joten mennään suoraan asiaan.
-Vuosi takana jenkkifutaajana. Sut tunnetaan Hankolaisten ravintoloiden kanta-asiakkaana ja tyttöjen suosikkina. Miten olet joutunut mukaan urheilun ihmeelliseen maailmaan ja poikien suosikiksi? (Huom! Aki on joukkueen suosituin pelaaja ja saa ylivoimaisesti eniten huomiota joukkutovereilta.)
- Ensimmäisten Hard Knocksien aikaan olin ruotsissa lomailemassa mutta toisille lähdin sitten kokeilemaan. En eka ollut kovin innostunut mutta kaitpa joukkueemme kapteeni/serkkuni/pomoni Jartsa minua vähän myös houkutteli mukaan testaamaan. Ja kun ne harttarit ja kypärän sai päälle ni menoahan se oli, parasta mitä voi tehdä housut jalassa!
- Hahaha vai että joukkueen suosituin pelaaja, epäilen että Basti vie sen tittelin. Mutta me kummatki tuodaan tahatonta komiikkaa mukaan että ehkä se suosio johtuu siitä ;)
- Jätitkö samalla baarit ja yöelämän muille?
- No enpä oikein! Ehkä kuitenkin snadisti väheni rällääminen, viime kesänä oli kuitenkin matsi miltein joka lauantai tai sunnuntai.
- Ahmahan on tunnetusti pelimies myös kentän ulkopuolella. Pitääkö kuulemani huhut paikkaansa että onnistuneet pelisuoritukset kentällä vaikutti suoraan lakanavalssin määrään?
- Oikea pelimies ei kertoisi mutta voin vakuuttaa että Hangossa niillä ei ole mitää merkitystä! Täällä pääkaupunkiseudulla ku mainitsee pelavaansa jefua niin sillä saattaa olla pieni positiivinen vaikutus :D
- No niin, sieltä se motivaatio pelaamiseen lopulta tuli. Siirrytään sitten peliasioihin. Kävit kesällä tiukkaa taistelua peliajasta puolustajakonkari Juspa Laineen kanssa. Kerro vähän miltä tuntui kun valmennus ilmoitti että kilpailet joukkueen kokeneimman pelaajan kanssa peliajasta. Tuntuiko ylivoimaiselta haasteelta, kävikö lopettaminen mielessä?
- En juuri miettinyt sitä, toisella puolella olisi ollut vielä suuremmat kengät täytettävänä! Juspalla oli kuitenki kokemusta mitä luonnollisesti multa puuttui ja lopulta 2 downia ja vaihto systeemimme oli hyväksi molemmille (ei kunto loppunu ihan heti)
- Ansaitsit kuitenkin lopulta puolustusvelho J. Nippalan luottamuksen.Tämä johtui varmasti paljon siitä että hän pääsi melkein heti alusta muokkaamaan sinusta omanlaisensa pelaajan ja perinpohjaisesti opettamaan kaikkein kauneimman mitä voi tapahtua kahden ihmisen välillä - pallonkantajan taklaamisen. Kerro vähän sinun ja Jaskan välisestä suhteesta, uskallatko ollenkaan aukoa päätä valmentajalle vai onko enemmän "liha tottelee kuria-meininki"?
Ahma lempihommassaan
 -Nippala nauttii kyllä mad respectia tältä suunnalta. "Ukolla" on uskomaton kärsivällisyys opettaa asiat selkokielellä niin että koulutettu apinakin oppii. Nippalan kanssa pystyy heittämään myös läppää mutta silmistä huomaa millo turpa kannattaa pitää kiinni ja korvat auki!
 - Opit meni ilmeisesti hyvin perille. Sait hyvin vastuuta ja peliesityksetkin olivat hyviä. Kerro vähän fiiliksesi kaudesta. Saavutitko kaikki itsellesi asettamat tavoitteet?
 -Fiilikset on kyllä hyvät, joukkueen sisäiset tavoitteet täyttyivät ja vain niillä on merkitystä! Yksi omista tavoitteistani oli tehdä TD jossain vaiheessa mutta kun juoksunopeus on mallia "lähtee kuin purkka tukasta" niin hyvin lähellä vastustajan end zonea saataisiin olla että se olisi mahdollista :D Muita tavoitteita oli saada vastustajan QB kiinni ja onnistuhan se heti ekassa ottelussa ja viimeisessä harjoitusottelussa jopa pariin otteeseen. Tärkein tavoite oli kuitenki kehittyä pelaajana jonka omasta mielestäni saavutin.
 -Sinut tunnetaan kentällä jäätävästä gamefaceistä á la Terry Tate office linebacker. Moni pelirakentaja on jäätynyt täysin tai kustunut audiblen nähtyään sun tuijotuksen. Voitko paljastaa suurelle yleisölle pelipäivä rutiinit ja miten psyykkaat itsesi pelipäivänä.
 -Pelipäivänä kun herää niin ei ainakaan nukuta aamulla vaikka olisin nukkunut vähän, kroppa on heti mukana että tänään tapahtuu! Yleensä ruutinit meni niin että nopea kävelylenkki, aamupalaa, kamat kasaan ja kentälle teipattavaksi. Musiikkilla on myös merkittävä rooli omassa psyykkauksessa, youtubesta löytyy hyviä jefupätkiä loistavalla musiikilla niin ne pyörii loopilla pitkin aamua. Kentälle mentäessä koitan keskittyä muistamaan vain guru Nippalan opetukset ja pitää hauskaa!
Historiallinen ensimmäinen jefukuva Ahmasta
 Kerron lopuksi kolme syytä miksi tulet tällä kaudella pelaamaan ilmiömäisen kauden ja Ahmamania tulee leviämään ympäri maan. Nopeammin, voimakkaammin, kovempaa...ei kelpaa vastaukseksi vaikka oletkin harjoitellut ECGn kanssa.
- Halu kentälle on entistä kovempi, kroppa ja pää on jo tottunu iskuihin, ja ja... tällä kaudella mä tiedän mitä siellä kentällä tapahtuu :D
- Onko vielä jotain mitä yleisö ei sinusta tiedä? Ja haluatko lähettää heille terveisiä?
 -Ahma pelaa paljon paremmin mitä enemmän jengiä on kattomassa! Eli kaikki kannustamaan kotiotteluihin (toki saa tulla myös vieraspeleihin :D )!
- Kiitos Ahma kalliista ajastasi, päästetään sinut rusikoimaan kukonpojat mustelmille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti