25.2.2012

Facemaskin takaa: #15 Basti BerndtssonPoikettuani viikonloppuna "ensimmäistä kertaa" Hangon suosituimmassa anniskelupaikassa törmäsin pelirakentaja lahjakkuuteen Sebastin Berndtssonin. Kun kerran oltiin molemmat vain "kattomassa" niin tehtiin siinä samalla sponttaani haastattelu. Bastihan on näitä suoran lipan poikia joten päätin moikataan ghettotyyliin jotta saisin heti kasvatettua luottamusta haastateltavaan.

- Whats up bitch?
- No morjesta! Ei tässä mitään ihmeellisempää, hyvällä porukalla hauskaa pitämässä, kokislinjalla kuitenkin ;)

- Coach Österlund on tunnettu paksuista pelikirjoistaan, ja se on julkinen salaisuus että olit viime kaudella joukkueen ainoa jäsen joka osasi kaikki pelit ulkoa. Miten lukeminen on sujunut tällä kaudella? Koulunhan kitkuttelit läpi lunttaamalla, käytätkö tässäkin samaa tekniikkaa.
- Coach Österlundin pelikirjat on todella hyviä, ei liian paksuja eikä liian ohuita. Jos yhdistää intohimon ja motivaation niin oppii vaikka mitä, lajista, työstä tai koulutuksesta riippumatta, se että osasin koko pelikirjan ulkoa oli kokonaan meidän joukkueen ansiota, en minä sitä pelikirjaa itseni takia lukenu vaan joukkueen takia, kaikkien täytyy osata omat hommat kentällä, se tukee kanssapelaajien toimintaa ja vie joukkuetta eteenpäin. Tällä kaudella lukeminen on tapahtunut muun lukemisen ohella, koulu on vienyt ison osan ajasta mitä se ei tehnyt viime kauden alussa, mutta pelikirjaa olen lukenut ja kesäksi saadaan aivan mahtava setti kasaan! Jaa, en tiedä paljonko pelikirjan lukemisessa voi luntata :D

- Tekniikasta puheen olleen. Olet harjoitellut omaaloitteisesti todella kovaa kehittyäkseen pelirakentajana. Vierailit mm Darrin Slackin QB campilla Ruotsissa kesällä. Kerro vähän mitä sieltä tarttui? Hioitteko Mr Slackin kanssa sun 18-askeleen-dropbackia (katso video)?
- Jaa, kovemmin olisi voinut harjoitella, mutta aikaan nähden niin onhan sitä omaaloitteista harjoittelua tullut aika paljon tehtyä, kovaa ollaan treenattu Jocken kanssa (meidän toinen QB) ja molemmat ollaan otettu isoja askeleita eteenpäin viime kaudesta. Joo kyllä, kävin länsinaapurin puolella ku sinne tuli jenkkikoutsi/mentori/guru/QBvalmentaja herra Darin Slack, näin sen aikamoisena mahdollisuutena kehittyä pelinrakentajana ja opin siellä todella paljon uutta, heittotekniikaan, poketissa liikkumiseen ja jalkatyöskentelyyn ym. tähän pelipaikaan liittyen. Jaa, kaipa se oli pikemminkin 3-5 askeleen dropbäckejä, mutta joo 18-askeleen dropbacki on minulle entuudesta jo tuttu niin sitä ei tarvinnu harjoitella :D- Tekniikan lisäksi tarvitaan voimaa ja sitä tältä kaverilta löytyy. Adam Malyszmainen olemus hämää hieman mutta Bastihan on oikeasti kova luu joka tarvittaessa jyrää itse tarvittavat jaardit joukkueelle. Suostutko pelaamaan Fullbäckin tai puolustuksen linjassa jos kutsu käy?
- Jaa, mun voima varmaan tulee takamuksesta kun sillä on sen verran kokoa, ghetto bootyksi sitä itse kutsun:D Ei vais, kovalla treenillä ja motivaatiolla on tavoitettu pieniä tavoitteita matkan varrella jotka liittyy voimaan ja tekniikkaan, tällä hetkellä vasen olkapää reistailee jonkin verran niin ei oikein salilla pysty käymään, mutta joukseminen ja jalkapuntti käy. Ja sitten itse kysymykseen:D tottakai, viimekaudella olin skeptinen sitä kohtaan ettö olisin pelannut muulla pelipaikalla, en tiedä miksi, mutta nyt kun on tullut VÄHÄN enemmän kokemusta pelaamisesta niin kyllä minä voisin pelata FB tai DL paikkaa jos tarve tulee, mutta sen verran pieni olen että jos Hulkki loukkaantuu niin en usko että mua sinne sen tilalle pistetään :D

- Jos mielit ykköspelirakentajaksi pitää jättää pitkä poika Lindholm taaksesi. Miten meinaat onnistua siinä, se voi olla hankalampi kuin jäykän konkarin (lue Kärkkäinen) tiputtaminen kolmoseksi? Mitkä ovat vahvuutesi QB:na ja missä olet parempi kuin Jocke?
- Jaa-a, nyt pistit vaikean kysymyksen, Jocken kanssa ollaan aika samalla tasolla kun ollaan niin paljon treenattu yhdessä, mutta Jocke ainakin juoksee pallon kanssa paremmin kuin meikäläinen, se on sellanen kumimies se Jocke :D Meikäläisellä varmaan sitten heittotekniikka ja pelinluku varmaan vahvempia puolia, vaikea sanoa nytten kun ei olla päästy kentälle ottelemaan vielä ja pre-season treenit vasta aluilla, mutta kai sitä kohta alkaa huomaamaan missä molemmat ollaan kehitytty.

- Kysymys kaikkien huulilla tälle kaudelle on - kestääkö Bastin sipuli? Itse uskon että olet ymmärtänyt että housuihin kuseminen lämmittää vain hetken ja on parempi pitää pään kylmänä. Mitä tapahtuun pääsi sisällä kun sympaattinen Hulkki Heinänen murjoo hyökkäyksen linjamiehet ja rynnii täysillä sua kohti muristen?
- Tottakai kestää! Mentaalinen valmistelu otteluun/harkkoihin on yksi tärkeimmistä asioista. Jaa, kun Hulkki rynnii linjan läpi niin teen sen mitä aina yritän tehdä, ensinnäkin huomaan sen kun se tulee, kuulen aina sellaisen ystävällisen murjottamisen selän takaa, niin dip your shoulder ja suunnanvaihto, jos onnistun niin Hulkki kovalla painollaan jatkaa eteenpäin, ja jos en onnistu niin sit oon kusessa :D Ja parhaimmassa tapauksessa mulla on joku kenelle heittää ennen kun tarviin tehdä mitään säätelyy poketin sisällä ja myöhemmin nousta tuskaisesti ja rampana Heinäsen kohtelusta :D

- Pelirakentajalle pitää olla pää kunnossa joten päätetään tällaisella wonderlic-tyylisella älykkyystestillä. 1+2?
- Jaa, mikä hemmetin 1+2? Kuules herra reportteri, vastaa sinä tähän, mikä tuli ensin, muna vai kana? Ja vastaus sun kysymykseen on kai 3...?

Kuule poika, 1+2 tilaa itsellesi taksi. Ei ei, olet ihan fiksu nuori mies. Yläkerran konttori on yhtä terävä kun heittospiraalitkin. Sun Cityn hyökkäys on hyvissä käsissä tänä kesänä.
Kiitämme tätä aikuista ja vastuuntuntoista nuorta miestä hänen ajastaan. Ei muuta kun leuka pystyyn ja kohti uusia pettymyksiä, Basti. Thanks bitch!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti