20.10.2011

Hard Knocking Juniors

Hanko Sun City järjesti lauantaina 15.10.2011 junioreille tarkoitetun hard knocks tapahtuman. Tapahtuma paikkana toimi Hangon urheilutalo. Päivän aikana järjestettiin kaksi harjoitus kertaa joihin 13–18 ikäiset juniorit saivat osallistua.

Noin kymmenkunta junioria kävi kokeilemassa jenkkifutiksen eri osa-alueita. Junioreille opetettiin sekä hyökkäyksen että puolustuksen perustekniikoita. Opetus tapahtui rasteittain ja rastien vetäjinä toimi Sun Cityn edustusjoukkueen pelaajia.

Ensimmäisen vuorossa oli soikean pallon heitto ja vastaanotto. Juniorit pääsivät kokeilemaan kuinka vaikeaa on heittää jenkkifutispalloa, ja vielä kun se pitäisi saada kaverille joka juoksee. Tästä tehtävästä he selvisivät erittäin hienosti ensikertalaisiksi. Etenkin pallon vastaanottaminen sujui todella hyvin, ottaen huomioon että palloa oli heittämässä edustusjoukkueen pelinrakentaja joka tunnetaan myös nimellä rakettikäsi. Edustusjoukkueen nopeajalkaisilla liimanäpeillä rupesi hiki näkymään ohimolla kun he näkivät kuinka tasokkaiden junioreiden kanssa he joutuvat kilpailemaan pelipaikasta parin vuoden päästä. 

Seuraavaksi oli vuorossa puolustusharjoitus. Juniorit saivat laittaa kypärät ja hartiasuojat päälle ja opetella taklausta. Taklausten kohteena oli Sun City pehmustettu taklaustyyny, joka sai aikamoista kyytiä näiltä nuorilta taklaajilta. Eräs legendaarinen Sun Cityn puolustuksen valmentaja olisi sanonut että ”Se tyyny meni levyksi”.

Taklausten jälkeen oli aika siirtyä takaisin hyökkäyksen saloihin. Ja vuorossa oli yksi hyökkäyksen tärkeimmistä osa-alueista nimittäin blokkaus. Blokkaus pisteellä junioreille opetettiin kuinka toimia tienraivaajina pallonkantajille tai vastaavasti henkivartijana pelinrakentajalle. Juniorit blokkailivat pareittain vuorotellen toisiaan ja hauskaa näytti olevan.

Viimeisenä yksittäisen rastina oli pallon kantaminen. Tällä rastilla tuli esille miten pallo kannetaan niin että se ei tipu kun kohdataan taklaava puolustaja.

Sitten olikin aika käyttää kaikki opittu tieto pelinomaisiin tilanteisiin. Ensimmäisenä vuorossa oli juoksupeli tilanne missä juniorit toimivat vuorotellen pallonkantajina, hyökkäyksen linjamiehinä (blokkaajina) ja puolustuksen linjamiehinä(taklaajina). Viimeisenä pelinomaisena rastina oli syötön vastaanottaminen ja syötön katkaiseminen. Missä juniorit olivat pareittain joista toinen oli vuorotellen hyökkääjä ja toinen puolustaja. Hyökkääjän tehtävä oli vastaanottaa pallo ja puolustajan oli tarkoitus katkaista tämä syöttö. Näissä molemmissa pelinomaisissa tehtävissä oli ilo nähdä kuinka hyvin nämä juniorit olivat oppineet lyhyessä ajassa todella paljon amerikkalaisesta jalkapallosta.

Päivän päätteeksi junioreille jaettiin Sun City t-paidat ja infotiedote Sun Cityn junioritoiminnasta.

Tapahtuman tarkoituksena oli opettaa paikalle saapuneille junioreille pintapuolisesti amerikkalaisesta jalkapallosta ja että heillä olisi hauska lauantaipäivä lajin parissa. Tässä tehtävässä onnistuimme todella hyvin. Tietenkin paikalle olisi mahtunut enemmänkin junioreita mutta tästä on hyvä aloittaa.

Sun Cityn junioritoiminta jatkuu tiistaisin Cupliksella kello 18.30–20.00. Kaikki 13–18 ikäiset juniorit ovat erittäin tervetulleita kokeilemaan lajia. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti