11.9.2011

Salo Scorpions - Sun City 21-15 (6-0)


Sun City pelasi ystävyysottelun Salon Scorpionseja vastaan 10.9.2011 Salon urheilupuistossa. Puitteet olivat Salossa kohdallaan niin kelin kuin järjestelyidenkin puitteissa. Paikalla oli ammattimainen kuuluttaja, musiikki soi ja cheerleaderit tanssivat. Yleisöäkin oli paikalla silmämääräisesti arvioituna reilut 50 henkilöä. Otteluhan oli ehdottomasti kiinnostava tapahtuma. Kyseessähän oli klassinen opettaja vastaan oppilas uusintaottelu, kun talven scrimmageissa ja kevään harjoitusottelussa Scorpions antoi kovaa kyytiä Sun Cityn tuoreelle joukkueelle. Sun City joukkue oli innoissaan tästä mahdollisuudesta ja halusivat näyttää kuinka paljon kehitystä on tapahtunut.
Matias Öblom taklaa potkun palauttajaa

Ensimmäinen neljännes oli alkoi hieman varovaisesti tunnustellen ja hyökkäyksistä huomasi että pikku paussi oli tehnyt tehtävänsä. Molemmat joukkueet rähmäsivät palloa muutamaan kertaa ja hyökkäykset eivät ihmeemmin onnistuneet. Molempien puolustus pelasi tarkasti ja maaleja ei nähty.

Toisella neljänneksellä alkoi jo tapahtumaan kun Salolaiset onnistuivat pitkässä heittopelissään jolla pääsivät maalin tuntumaan. Läheltä maalia Scorpions siirtyi 6-0 johtoo juoksupelin jälkeen ja lisäpistepotkun jälkeen tilanne oli 7-0.  Sun Cityn hyökkäys ei saanut pisteitä aikaiseksi, joten puoliajalle siirryttiin samassa tilanteessa.

Maalintekijä #44, Oscar Berntsson
Puoliajan jälkeen Sun City pääsi tasoittamaan pelin puolustusjuokkueen avulla kun linebackerina pelannut Matias Söderblom pakotti Salon pelinrakentajan rähmäämään pallon, jonka Oscar Berntsson (DL) nappasi kainaloonsa ja juoksi aina maaliin asti. Neljänneksen lopussa Sun City onnistui pitkässä heittopelissä, jossa vastaanottaja oli Micke Kangas (WR). Viimeiselle neljäkselle siirryttiin loistavassa kenttäasemassa.

Neljäs neljännes aloitettiin siis noin 10 yardin päästä maalista ja pallon melkein saatiinkin maalialueelle, mutta salolaiset kaivoivat pallon jostain pallon itselleen ja tämä mahdollisuus menetettiin. Scorpionseilla oli kuitenkin tukalat oltavat aivan oman maalin tuntumasta lähteneestä hyökkäysvuorossa ja Sun City pakotti heidät punttaamaan.  Epäonnistuneen longsnapin jälkeen Sun Cityn puolustus tienasi 2 pistettä tekemällä Salolle oman maalin, joten tilanne vaihtui hankolaisten 7-9 johdoksi. Tämän jälkeen Sun Cityn hyökkäys alkoi toimimaan paremmin ja Joakim Lindholm laitahyökkääjän paikalla kiemurteli lyhyen heittopelin pääteeksi tilanteen jo turvallisen tuntuiseksi 7-15. Lisäpistepotku epäonnistui. Salolaiset eivät tietenkään luovuttaneet vaan saivat pelin lopuksi sellaisen hurmion päälle että Sun City jäi hieman suu auki katselemaan mitä tapahtui. Ensin Scorpionsin pelinrakentaja juoksi pallon lähelle maalia pitkältä ja tämän jälkeisen heittopelin jälkeen oli tilanne 13-15. Salon puolustus ei tämän jälkeen päästänyt Sun Cityn hyökkäystä etenemään ja pakottivat Hangon punttaamaan. Iso puntin palautus antoi Salolle loistavan kenttäaseman ja heidän pelirakentajansa päätti ratkaista pelin juoksemalla touchdownin ja sen avulla he siirtyivät jälleen 19-15 johtoon. Lisäpiste runnottiin juoksemalla ja tilanne 21-15 jäi lopputulokseksi. Sun Citylla oli vielä hieman aikaa yrittää tasoittaa peli, mutta viiden laitahyökkääjän taktiikka ei onnistunut ja jäätiin niin sanotusti nuolemaan niitä kuuluisia omia näppejä.

SC player of the game: Matias Öblom
Sun Cityn parhaana pelaajana palkittiin Matias Öblom, joka pelasikin loistavan ottelun vaikka ei olekaan ehtinyt harjoitella paljon koko kesänä. Muita onnistujia Sun Cityn hyökkäyksessä oli runningback Simon Pihlström, joka pelasi elämänsä ensimmäisen jenkkifutisottelun ja heti otti pari hienoa koppia, eteni juoksupeleissä mukavasti ja oli vaikeasti kaadettavissa. Tight endin paikalla pelannut Christoffer Lindberg pelasi kauden parhaan pelinsä ja otti monta hyvää kiinniottoa. Puolustuksessa parhaiten näkyi takakentän Toni Kuutti (FS), joka keräsi paljon kovia taklauksia. Aki Ahola (LB) teki kaksi komeaa säkkiä. Matias Söderblom (LB) ja Casper Stenström (CB) pelasivat ensimmäisen täyden ottelun puolustajina ja molemmat suoriutuivat tehtävistään hienosti.

Sun City haluaa kiittää Salon Scorpionseja erinomaisesta yhteistyöstä viime harjoituskauden aikana ja toivoo samalla että yhteistyötä voidaan jatkaa samoissa merkeissä.              

Voit katsoa tämänkin ottelun Sun City Youtube kanavalta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti