1.8.2011

Tallinn Torm - Sun City 12-20 (0-0)

Sun Cityn kauden viimeinen ottelu pelattiin Tallinnassa Tormia vastaan, joka tarkoitti aikaista herätystä sekä laivamatkaa suomenlahden yli. Joukkeen saapuessa Tallinnaan oli taivas musta ja vettä satoi kuin siitä kuuluisasta takapuolesta, ja tämä outo sääilmiö sai joukkueen ilmeet hieman vakavaksi. Tallinnan joukkueen presidentti oli Sun Cityä vastassa ja tarjosi apuaan näyttämällä tietä Tormin kotikentälle Hippodromille, joka oli vähintäänkin erilainen kenttä missä aikaisemmin oltiin pelattu. Varusteet vaihdettiin bussissa ja kentälle siirryttiin jännittävissä tunnelmissa.

Ennakkoasetelmat olivat mielenkiintoiset kun Sun Cityltä puuttui rosterista noin 10 pelaajaa ja näistä 3 kpl runningbackeja. Eli käytössä oli yksi varsinainen runningback, joten taktiikka oli pakosta muutettu heittopainoitteiseksi, joka ei ole ollut Hangon kovin ase tällä kaudella. Tallinna Tormilta puuttui voitto tältä kaudelta ja juuri Sun Cityä vastaan kotikentällä heillä oli siihen hyvä mahdollisuus. Sun City oli rämpinyt syvällä edellisessä ottelussa ja nyt haluttiin näyttää että osataan pelata ja kausi haluttiin päättää voitonjuhliin Tallinnassa.

NP Matilainen karkuteillä
Ensimmäisellä neljänneksellä Sun City vastaanotti pallon ja aloitti hyvin rullaavan hyökkäyksen kun pelinrakentaja Joakim Lindholm nappasi kikkapelissä Sebastian Berntssonin heittämän pallon kiinni ja eteni noin 15 yardin päähän maalista. Tällä kertaa ei kuitenkaan vielä onnistuttu viimeistelyssä. Sun City puolustus näytti heti pelin alussa että tänään ollaan hereillä ja pakotti Tormin punttamaan kolmannen yrityksen jälkeen. Seuraavassa hyökkäysvuorossa edettiin jälleen hienosti kun Berntsson heitti pallon NP Matikaiselle joka eteni noin 25 yardin päähän maalista. Tästä paikassa törmättiin kirjaimellisesti seinään nimeltä Tallinn Torm ja hyökkäysvuoro jouduttiin luovuttamaan. Seuraavassa hyökkäysvuorossa oli Tallinnan vuoro törmätä seinään nimeltä Kim Easton ja kun Tormin punttisnappi epäonnistui niin Sun City sai neljänneksen päätteeksi loistavan kenttäaseman noin 20 yardin päästä maalista. Tästä päästin vielä etenemään aivan maalin tuntumaan ennenkuin neljännes loppui.

Toinen neljännes saatiin aloittaa noin 3 yardin päästä mutta tälläkin kertaa hakattiin kypärää seinään ja pikku takapakin jälkeen yritettiin tehdä kenttämaalia 8 yardin päästä mutta se epäonnistui. Tämän jälkeen Torm sain hyökkäyksensä kulkemaan paremmin ja etenivät kentän puoliväliin asti parin pelin avulla. Tormin hyökkäys saatiin kuitenkin aisoihin ja Sun City pakotti heidän punttaaman pallon Ville Patrakan näyttävän säkityksen jälkeen. Loppuneljännes oli vahvaa puolustamista molemmilta joukkueilta ja palloa puntattiin vuoronperään edestakaisin. Puoliajalle siirryttiin tasatilanteessa 0-0.

Torm aloitti toisen puoliajan todella vahvasti kun Vladislav Zotovia ei saatu millään kaatumaan ja hän juoksikin koko kentän läpi touchdownin arvoisesti. Tallinna yritti lisäpistettä potkaisemalla siinä epäonnistuen. Sun Cityn hyökkäsvuoro alkoi lupaavasti kun Berntsson heitti pitkän heiton Joakim Lindholmille, joka eteni kiinnioton jälkeen aina 10 yardin linjalle asti, mutta tätä seuraavassa pelissä pallo rähmättiin vastustajalle. Torm ei kuitenkaan päässyt sen pidemmälle hyökkäysvuorollaan ja Kim Easton palautti Tormin punttaaman pallon noin 30 yardin päähän maalista. Seuraavalla hyökkäysvuorolla Sun City hyökkäys sai tulosta aikaiseksi kun pelinrakentaja Sebastian Berntsson tasoitti tilanteeksi 6-6. Lisäpistettä yritettiin potkaisemalla mutta siinä ei onnistuttu. Torm pääsi kuitenkin kuittamaan heti seuraavalla hyökkäysvuorollaan tilanteeksi 12-6. Torm yritti pelata 2 pisteen arvoista lisäpistettä mutta Sun Cityn puolustus esti nämä aikeet. Seuraavalla hyökkäysvuorolla Sun City ei saanut ihmeempiä aikaiseksi ja punttisnappi onnistuttiin fumblaamaan vielä siten että Torm pääsi neljänneksen lopuksi hyökkäämään noin 10 yardin päästä Sun Cityn maalista. Neljänneksen lopuksi Sun City sai haltuunsa Tormin rähmäämän pallon mutta tuomari oli jo ehtinyt viheltää pelin poikki vaikka sitä ei kentällä kuulunutkaan.

Viimeinen neljännes alkoi Tormin potkumaaliyrityksellä mutta eivät onnistuneet siinä kun Sun Cityn Niklas Kottelin taisi saada sormensa väliin ja pallo ei jaksanut haarukan läpi. Sun City onnistui tasoittamaan tilanteeksi 12-12 omalla hyökkäysvuorollaan kun Joakim Lindholm juoksi running back paikalta kiertopelin maalin asti. Lisäpisteitä yritettiin hankkia tuplamäärä mutta tällä kertaa ei vielä onnistuttu kun Berntssonin heitto ei mennyt perille asti. Tormin seuraavalla hyökkäysvuorolla Sun Cityn puolustus nappasi haltuunsa Tormin rähmäämän pallon ja Kim Easton juoksi maaliin asti mutta tälläkin kertaa tuomarin pilli oli jo soinut vaikka pelaajat eivät sitä kuullutkaan. Torm punttasi pallon ja Sun City pääsi uudelleen hyökkäämään ja hyvin toiminyt yhdestelmä Berntsson - Lindholm toimi jälleen kun Lindholm nappasi heiton kiinni ja tilanne vaihtui ottelussa ensimmäisen kerran Sun Cityn johdoksi 12-18. Kahden pisteen arvoisen lisäpisteen runnoi maalinalueella Roderick Zilliacus ja tilanne vaihtui 12-20 Sun Cityn hyväksi. Tämän jälkeen oli Tormin viimeinen mahdollisuus lisämaalien tekoon ja he pääsivätkin lähelle Sun City maalia heittopelin avulla. Viimeisellä downillaan Tormin heittopeli oli onnistua mutta märkä pallo on vaikea ottaa kiinni ja tämän jälkeen tuomari puhalsi pelin poikki ja Sun City kausi päättyi kolmanteen voittoon.

Ottelu on ehkä kauden jännittävin jossa molemmat joukkueet yrittivät aivan viimeiseen downiin asti. Erityisesti Sun Cityn joukkue haluaa kiittää Tormia siististä pelistä. Ottelussa ei vääriä otteita näkynyt vaan kavereita autettiin takaisin pystyyn ja taputeltiin selkään hyvien suorituksen kunniaksi . Toivottavasti myös ensi vuonna saadaan etelänaapurin joukkuen mukaan sarjaan ja tästä Eestin matkasta saadaan jokavuotinen perinne.

Kausi on nyt siis saatu päätökseen ja siitä selvittiin yli odotusten. Kolme voittoa on saavutus johon kukaan ei uskonut ennen kautta. Ensimmäisestä pelistä alkaen pelasimme joukkueena ja kaikki pelaajat saivat peliaikaa. Pystyimme antamaan yhtä ottelua lukuunottamatta kunnon vastuksen kaikille vastustajille ja voitto Wolverinisista sekä Tormista vieraissa osoitti sen että joukkueella on äärimmäisen suuri sydän. Tästä on hyvä lähteä rakentamaan pohjaa ensi kaudelle ja silloin tulemme pelaamaan entistä paremmin ja kovemmin. Sun Cityn kotiottelut ovat olleet isoja urheilutapahtumia ja näihin tullaan panostamaan vieläkin enemmän, jotta hankolaiset jenkkifutisfanit saavat vieläkin enemmän vastinetta rahoilleen. Suuri kiitos kannattajille ja sponsoreille jotka ovat tehneet tästä Sun Cityn comeback kaudesta ikimuistoisen.

2 kommenttia:

  1. Hieno paluukausi tosiaankin! Tsemppiä talvitreeneihin!

    VastaaPoista
  2. Toivottavasti nostetta ja mielenkiintoa saadan pidettyä yllä myös talven yli. Sophomore jinxistä puhumattakaan. Sun City on ollut todella tervetullut lisä jefukartalle!

    VastaaPoista