18.7.2011

Sun City - ECG 28-48 (21-30)


Jenkkifutiskauden supertapahtuma Hangossa eli Sun Cityn kauden viimeinen kotiottelu pelattiin lauantaina 16.7 tälläkin kertaa aurinkoisella Rukki Areenalla. Yleisö oli saatu jälleen hyvin liikkeelle, ja paikalle saapui yli 250 lipun lunastanutta henkilöä. Lehtereillä oli kuitenkin varmasti yli 300 henkilöä nauttimasta ottelusta joka ei varmasti jättänyt ketään kylmäksi.

ECG aloitti pelin todella vahvasti ja teki heti ensimmäisellä neljänneksellä 3 touchdownia heittopeleillään. Eli jättiläiset jatkoivat ilmasirkustaan kuten olivat jo lupailleetkin.  Sun City ei kuitenkaan antanut periksi vaan kavensi neljänneksen lopuksi Matias Söderblom vahvalla juoksumaalilla. Toisen sukupolven lisäpistepotkaisija Sebastian Berntsson napautti lisäpisteet sisään ja tilanne oli 21-7 toisen neljänneksen alkaessa.

Toisella neljänneksellä Sun Cityn hyökkäyspeli lähti hyvin käyntiin ja ECG:lla oli vaikeuksia pysäyttää Sun City juoksuja, joita juostiin mm. pelinrakentaja Joakim Lindholmin toimesta. Kotijoukkue myös kokeilemaan kenttämaalin tekemistä noin 20 yardin päästä mutta siinä epäonnistuttiin tällä kertaa. ECG jatkoi hyvin hyvällä hyökkäysdraivillaan ja eteni Sun Cityn maalin lähelle kunnes LB Tony Lappeteläinen nappasi pallon ja Sun City sai jatkaa omaa draiviaan. Matias Söderblom puhkaisi ECG:n puolustuksen yli 60 yardin juoksullaan ja Berntssonin potkun jälkeen tilanteeksi vaihtui 14-21. Tilanne päivitettiin ECG:n kenttämaalin jälkeen 14-24. Vierailijat puhkaisivat vielä kerran kotijoukkueen takakentän ja tilanne vaihtui 14-30. Sun City ei tästä masentunut vaan Matias Söderblom palautti ECG aloituspotkun pitkälle vastustajan kenttäpuoliskolle, ja tämän jälkeen pelinrakentaja Joakim Lindholm sukelsi juoksupelillään TD:n kotijoukkueelle. Sebastian Berntsson pamautti lisäpisteen haarukan läpi. Takakentän Joakim Backman otti vielä yhden syötönkatkon ja Sun City pääsi vielä kokeilemaan maalintekoa aivan toisen neljänneksen lopuksi. Aika loppui kuitenkin kesken ja puoliajalle mentiin tilanteessa 21-30.

Kolmannella neljänneksellä Sun City yritti vielä saada lisämaaleja aikaiseksi, mutta ECG onnistui siinä  ensin heittopelillään.  Sun Cityn hyökkäysvoima heikkeni huomattavasti kun toinenkin aloittava Running Back Matias Söderblom joutui hiljentämään tahtiaan pienen loukkaantumisen takia. Sun City teki vielä yhden syötönkatkon Aki Aholan toimesta, mutta hyökkäyksistä puuttui viimeinen terävyys ja pisteitä ei enää tullut. ECG jatkoi hienoa heittosirkustaan ja teki vielä yhden maali heittämällä ja viimeiselle neljännekselle siirryttiin tilanteessa 42-21.

Viimeisellä neljänneksellä Sun Cityn oli pakotettu yrittämään heittopeliä parhaimman juoksuvoiman puuttuessa. Tässä onnistuttiinkin muutaman kerran ihan mallikkasti. ECG kuitenkin sai jälleen kunnian merkitä tilastoihin neljänneksen ensimmäisen maalin. Tilanne 48-21 ei kuitenkaan säilynyt loppuun asti kun kotijoukkue kavensi vielä ottelun loppuminuuteilla tilanteeksi 48-27. Maalintekijänä tällä kertaa Casper Stenström, joka nappasi Joakim Lindholmin heiton kiinni ja kipitti miltei koko kentän läpi äänekkään kotiyleisön suureksi riemuksi. Lisäpistepotkaisija Sebastian Berntsson ei tälläkään kertaa erehtynyt ja tilanne 48-28 merkattiin ottelun lopputulokseksi.

Sun City järjesti ottelun yhteyteen "luokkakokouksen" vanhoille pelaajille ja henkilöille jotka ovat olleet "ennen vanhaan" seuran toiminnassa mukana. Tämäkin tapahtuma onnistui todella hyvin ja katsomossa oli noin 40-50 entistä Sun Cityläistä pitämässä meteliä ja sitä näistä "senioreista" lähti todella mallikkaasti. Illalla sama porukka kokoontui uusien pelaajien kanssa Ravintola Parkiin, jossa vietettiin mukava ilta vanhoja hyviä aikoja sekä päivän peliä muistellessa.

Sun City kotiottelut ovat olleet mahtavia urheilutapahtumia, ja olemme jopa hieman yllättyneitä yleisömäärien suuruudesta. Ottelutapahtumien onnistumisesta saamme kiittää kaikki niitä lukuisia vapaaehtoisia jotka ovat tehneet töitä tapahtumien eteen. Suuri ja mahtava kiitos teille kaikille.

Kuvia ottelusta löytyy Touchdown.fi sivun kuvagalleriasta:
--> touchdown.fi kuvagalleria

Entinen Sun Cityn pelaaja oli ottanut myös hienoja kuvia ottelusta sekä iltaohjelmasta:
-->Risto Tuppuraisen Photobucket (Riston kuvia käytetty myös tässä artikkelissa)

Sun Cityn kausi jatkuu ensi lauantaina (23.7) ottelulla Sipoon Bulldogsia vastaan. Ottelu pelataan Söderkullan tekonurmella ja alkaa klo 12:00.

5 kommenttia:

 1. Bulldogs-Sun City alkaa klo 12.00.

  Pappa

  VastaaPoista
 2. Hieno tapahtuma jälleen. Pitkästä aikaan oli kiva katsella kunnon sporttia.

  Penkkis

  VastaaPoista
 3. eikös eka interi ollut T. Lappeteläisen?

  VastaaPoista
 4. Det kan nog hända. Måste kollas från videon!

  VastaaPoista