6.7.2011

PÄÄVALMENTAJAN OTTELUENNAKKO SUN CITY - WOLVERINES 9.7 KLO 15:00

Runkosarjan toinen puolisko on alkanut. Ensimmäinen puolisko meni ennalta odotettua paremmin. Pystyimme haastamaan kokeneita joukkueita sekä jopa voittamaan yhden heistä. Ottelut lohkojohtajaa Sipoo Bulldogsia vastaan sekä Helsinki Wolverines II:sta vastaan onnistuimme pitämään suhteellisen tiukkoina. Nuo ottelut hävisimme pitkälti omien virheidemme ja kokemattomuuden ansiosta. East City Giants sitten antoi kunnon opetuksen heittopelin voimasta, kun tätä vastaan emme kyenneet puolustautumaan. Tuossa pelissä saimme vastaamme myös Porvoo Butchersin liigajoukkueen pelaajia, joita farmisääntöjen puitteissa voidaan ECG:ssä peluuttaa. Porvoon nuori ja erittäin taitava laitahyökkääjä  Phung Nguyen antoi hyvän oppitunnin Sun Cityn puolustukselle. Töitä on siis tehtävä heittopuolustamisen parantamisessa. Tässä onkin seuraavien kahden viikon aikana harjoitusten isoimpia teemoja. Toista kertaa ei näin pahasti revitä rikki Sun Cityn takakenttää. Sun City otti ensimmäisen voittonsa Tallinna Tormista. Tuossa ottelussa Sun Cityn hyökkäys pääsi toden teolla käyntiin. Torm antaa melkoisesti tasoitusta vastustajilleen kapean rosterinsa takia. Sun City yksinkertaisesti väsytti vastustajansa kotikentällään. Isommalla miehityksellä Tormin peli olisi ollut aivan toinen ja tiukempi.

Nyt aurinkoiseen Hankoon saapuu lohkomme kakkonen Helsinki Wolverines II. Wolverines voitti ensimmäisen ottelun niukasti 13 – 6. Sun City on tuon pelin jälkeen parantanut peliään valtavasti. Peli on nopeutunut, virheet vähentyneet ja erityisesti pelimme on monipuolistunut taitojen ja kokemuksen kehittyessä. Sun Cityn hyökkäyksellä on pelikirjassaan aivan erilainen arsenaali työkaluja Wolverinesin puolustuksen voittamiseksi. Uskon että hyökkäyksemme tulee aiheuttamaan paljon uutta päänvaivaa ”Wolvoille”. Puolustuksemme on myös kehittynyt melkoisesti tuosta ensimmäisestä pelistä. Puolustus on entisestään tiivistynyt juoksua vastaan. Taklaaminen on parantunut sekä aggressiivinen pelaaminen alkaa vihdoin näkymään pelaajien otteissa. Mikä parasta – kovat taklaukset kuuluvat jo katsomoon asti. Erikoisjoukkueiden onnistuminen tulee jälleen kerran asettamaan pelin ilmeen. Mikäli tässä onnistumme yhtä hyvin kuin viime kerralla kotikentällämme, tulee Wolvoilla olemaan hyvin haastava iltapäivä Hangossa. Wolverines avasi runkosarjan toisen puoliskon aikamoisella rökäletappiolla 59 - 21 Sipoon Bulldogseja vastaan. Wolverines on pelillisesti pysynyt tasollaan mutta pelejä paikan päällä nähneenä tuntuu siltä, että kauden aikana vastustajat ovat vain parantaneet peliään. Tuon perusteella ei olisi kohtuuton veikkaus että Sun City ottaa kauden toisen voittonsa lohkokakkosesta.

Wolverines pelin jälkeen vuorossa on runkosarjan viimeinen kotiottelu Helsingin East City Giantsia vastaan. Tämä on mitä todennäköisemmin viimeinen tilaisuus nähdä tällä kaudella amerikkalaista jalkapalloa Hangossa, joten tule ihmeessä paikalle katsomaan. Tuon ottelun jälkeen Sun City matkaa Sipooseen ja kuun lopussa runkosarjan viimeiseen otteluun Tallinna Tormia vastaan. Jatkuuko kausi runkosarjan jälkeen? Toivoa sopii mutta haaste on Sun Cityn kokemattomalle joukkueelle varsin iso eikä kaikki ole ihan omissa käsissä.

Head Coach, Jan Österlund

7 kommenttia:

 1. Tsemppiä otteluun! Tulemme paikalle kannustamaan tulokaskollegoita kotivoittoon.

  Bra, Hangö!

  VastaaPoista
 2. Kuulostaa aika huvittavalta, että erikoisjoukkueiden harteille Sun City laittaa vastuun pelin ilmeestä.

  Peruspeli joko toimii tai ei toimi, mutta kaikki menestys erikoisjoukkueiden saralla on tuurin ja yksilösuoritusten varassa, ei joukkuepelin.

  Sun City on pelannut pirteästi, mutta hiukan suuruudenhullua olisi odottaa ensimmäiseltä kaudelta muuta kuin kokemuksen karttumista.

  VastaaPoista
 3. Kyllä noi spessut määrittelee aika pitkälle kenttäasetelmat mistä ja miten pelataan. Hanko on sössinyt muutamassa pelissä spessut ja pelin on ollut aika vaikeeta silloin.

  Kokemustahan tästä kaudesta tulee Hankoon roppa kaupalla. Kauden aikana pitää olla maali aina vähän ylempänä kuin yltää, jotta nälkä säilyy koko kauden.

  VastaaPoista
 4. Hei 7 - 6 (7-0) Voitto Hankoon. Jännä peli oli.

  VastaaPoista
 5. Erikoisjoukkueilla näköjään tarkoitetaan Hangossa tuomareita.

  VastaaPoista
 6. hmmm.. totta erikoisia tuomioita oli. PT meinasi voittaa itse koko otelun kun ei pitänyt linjavalmentajan asiallisesta kommentista. Muuten tuomareilla oli ihan asialinja. Erikoisjoukkueet ratkaisivat oikeasti pelin. Ensin Hanko teki onnistuneen lisäpisteen potkaisemalla ja seuraavalla puoliajalla lisäpisteyritys puolustettiin onnistuneesti.

  VastaaPoista
 7. Tuomarit antoivat Hangolle neljä yritystä yhdestä jaardista täysin mielivaltaisesti eikä Hangon toistuneita rikkeitä liputettu ensimmäisellä puoliajalla. Siinä on aivan turha kenenkään puhua erikoisjoukkuieden toimivuudesta, jos ei tuomarit lukeudu näihin.

  Harmi että Hanko on ottanut mallia länsirannikon muista joukkueista tämän asian suhteen.

  VastaaPoista