29.7.2011

OTTELUENNAKKO TORM - SUN CITY 30.7.2011


Sun Cityn jo tässä vaiheessa erittäin onnistuneeksi todettava comeback kausi 2011 on viimeistä peliä vajaata valmis. Lauantaina Sun City matkustaa lohkonsa kansainvälisen vastustajansa Tormin vieraaksi Tallinnaan. Torm on pelannut ottelunsa hyvin kapealla miehistöllä. Tästä huolimatta Torm on antanut jokaiselle joukkueelle kovan vastuksen. Valmentajana tuollaisella rosterilla sarjan pelaaminen läpi näin hyvin on varsin kunnioitettava suoritus. Edellisessä kohtaamisessa Hangossa Sun City käytti oman rosterinsa laajuutta hyväksi ja peluutti pelaajiaan monipuolisesti sekä käytti vastustajalle mahdollisimman raskaita pelejä hyväkseen. Tällä tavoin onnistuimme viime kerralla voittamaan, vaikka pelimme oli vielä tuossa vaiheessa vähän hakusessa. Onhan pelimme edelleen varsin keskeneräistä, mutta näin lyhyessä ajassa ei kannata pidemmälle kiiruhtaa. Ensiksi on opittava perusasiat, jonka päälle voimme rakentaa monipuolisen pelisysteemin. On muistettava että tämä kausi on tavoitteellisesti asetettu sellaiseksi, että saamme mahdollisimman hyvän pelikokemuksen kaikille. Peluuttamisessamme emme ole hakeneet koskaan sitä parasta kokoonpanoa, vaan pyrkineet koko ajan tarjoamaan peliaikaa kaikille niille ketkä ovat harjoituksiin osallistuneet. Tämä ei kuitenkaan ole mielestäni haitannut pelillistä suoritusta – ehkä jopa juuri päinvastoin. Osaavien ja kykenevien pelaajien määrä on laajentunut nopeasti ja itseluottamus on kasvanut kohisten. Koko joukkue on kasvanut yhteen tiiviiksi ryhmäksi. Jokaisella on ollut antaa osansa ja panoksensa joukkueen eteen. Tämä on ollut havaittavissa siinä, ettemme ole missään pelissä koskaan luovuttaneet ja antaneet periksi, vaan olemme taistelleet viimeiseen vihellykseen asti. Aina on löytynyt vielä yksi vaihde lisää!

Viime viikonloppuna Sipoossa Sun City ei valitettavasti näyttänyt tätä kaikkea ja tuntuikin siltä, ettei oltu missään vaiheessa oikein hereillä. Sipoo pelasi todella hyvin eikä heidän sarjajohtonsa ole kyseenalaistettavissa tuollaisen pelin jälkeen. Valmentajana huomaan että kyseessä on väsymys todella pitkän harjoittelun ja pelaamisen takia. Uusien pelaajien kroppa ei vain ole vielä tottunut näin kovaan harjoitteluun ja pelaamisen. Nyt vastaamme tuleva Torm himoitsee sitä kauden ensimmäistä voittoa erityisesti kotikentällään. Tämä fakta tulee olemaan iso haaste Sun Cityn voitolle, mutta uskon joukkueemme jälleen venyvän kovaan taisteluun viimeiseen vihellykseen asti. Sun Cityn onnistuminen Tormin jyräävän juoksupelin pysäyttämisessä tulee olemaan pelin kulmakivi. Mikäli saamme kentän haltuumme tältä osin, tulee Sun Cityn hyökkäykselle mahdollisuus tehdä maaleja hieman helpommin. Sun City tulee pelaamaan hyökkäyksessä hieman eri tyylillä kuin on totuttu näkemään, joten tämä saattaa olla Tormille aikamoinen yllätys. Puolustusta on kovasti harjoiteltu entistä aggressiivisempaan ja aktiivisempaan pelityyliin. Siksi olen varsin luottavainen siihen että Tormin voimakas juoksupeli on ongelmissa kotikentällään. Suurin jännityksen aihe on tuomarityöskentelyn onnistuminen Tallinnassa. Toisten joukkueiden vieraillessa Tallinnassa, on tässä pelin elementissä ollut kovasti parannettavaa ja pelit ovat päässeet tuomareiden käsistä karkuun. Tässä kohtaan amerikkalaisen jalkapallon liiton rooli on ollut todella heikko. Olen alusta lähtien ihmetellyt sitä että tuomareiden järjestäminen on jätetty kokonaan kotijoukkueen varaan, eikä liitto esimerkiksi määrää ulkopuolista päätuomaria otteluun. En todellakaan usko että jäsenseurat tällaista tuomarointijärjestelmää ovat halunneet. Sun City ei ainakaan halua.

Nyt on aika kiittää päävalmentajana joukkueen pelaajia ja Sun Cityn valmennusryhmää kuluneesta kaudesta. Olette tehneet valtavan hienoa työtä ja meillä on ollut erinomaisen hieno kausi! Iso kiitos kuuluu myös kotiotteluiden kenttähenkilökunnalle, jotka ovat onnistuneet loihtimaan hienon ottelutapahtuman – juuri sellaisen kuin amerikkalaisen jalkapallon ottelutapahtuman pitkääkin olla. Joukkueen puolesta erityisen iso kiitos Sun Cityn runsaslukuiselle kotiyleisölle. Tukenne on kuulunut kentälle asti! Ensi vuonna pelaamme vieläkin hienommin teidän iloksi ja toivomme teidän saapuvan vieläkin runsaslukuisemmin paikalle. Tehdään yhdessä se megaluokan ottelutapahtuma, niin kuin paikallislehtemme jo nyt hehkutti otteluistamme! Kiitos myös sponsoreillemme antamastanne tuesta – ilman teitä moni asia olisi jäänyt tekemättä. Erityiskiitos pääsponsorillemme Jigwobblerille, jonka avulla olemme saaneet ison saalin takaisin Hangon urheilukartalle. Kiitos! Mutta nyt vielä matkalle Tallinnaan...

Head Coach Jan Österlund

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti