22.7.2011

OTTELUENNAKKO Bulldogs - Sun City


Runkosarjan toinen puolisko lähestyy sekin loppuaan, mutta Sun Cityllä vastus sen kuin kovenee kohdatessaan Sipoo Bulldogsin. Bulldogs on pelannut koko kauden pirteästi voittaen toistaiseksi jokaisen vastustajansa. Sun Cityn ja Bulldogsin ensimmäinen kohtaaminen oli tasainen, jossa Sun City johti peliä vielä puoliajalla. Toisella puoliajalla Sipoo näytti kokemuksen tuoman edun ja rokotti säälimättä Sun Cityn tekemistä virheistä. Tuosta pelistä on nyt pitkä aika. Vastaavasti hävisimme ensimmäisen pelimme Helsinki Wolverinesille mutta voitimme jo toisen kohtaamisen selkeällä pisteen erolla. Tuota saamaa temppua Sun City lähtee yrittämään innokkaalla nuorella joukkueellaan. Tiedämme että kykenemme pysäyttämään Sipoon tehokkaan ja nopean juoksupelin. Tämä kuitenkin vaatii hyvää onnistumista puolustukselta. Puolustuksen linjalla ja tukimiehillä tulee olemaan hyvin lämmin ja kiireinen päivä kesyttäessään koiralauman. Viime viikonloppuna Sun City hävisi kovassa fyysisessä pelissä Helsingin East City Giantsille. Tuossa pelissä opimme jälleen muutamia asioita lisää heittopuolustukseen. Olemme tulleet siinä entisestäänkin vahvemmaksi näiden vastoinkäymisien opettamina. Viime kohtaamisessa Sipoo heitti onnistuneesti muutaman kerran, mutta tuolloin kokemuksemme heittopuolustamisesta ollut lähellekään sitä tasoa mitä nyt. ECG:ä vastaan teimme jo kolme syötönkatkoa yhdessä ottelussa. Sipoon hyökkäys perustuu kuitenkin kovaan rutinoituun juoksupeliin ja tuota vastaan Sun Cityn puolustus on parhaimmillaan.

Lauantaina on odotettavissa hyvin lämmin keli, yli 25 astetta ja auringonpaahteessa vielä enemmän. Sun City on jo nimensä perusteella tottunut aurinkoiseen lämpimään keliin. Vierasottelu tuo kuitenkin tähän asetelmaan lisää haastetta oikeanlaisen nestetankkauksen ja muun valmistautumisen suhteen. Lauantaina isoon rooliin tuleekin avainpelaajien määrä ja heidän suoritustason säilyminen koko ottelun ajan. Tästä olemme keskustelleet kuluneen viikon ajan pelaajiemme kanssa. Ohjeistuksena on ollut nestetankkauksen aloittaminen useita päiviä ennen ottelua sekä oikeanlainen syöminen ottelua alustavina päivinä. Tämähän alkaa kuullostamaan ihan huippu-urheilulta, mutta samat fysikaaliset olosuhteet on amatööriurheilussakin voimassa. Olisi hölmöä sivuuttaa tämänlaiset asiat sillä pienet asiat saattavat tehdä ison eron tuloksessa – erityisesti näillä keleillä. Tallinna Tormin joukkuetta ajatellessa tässä yhteydessä on nostettava hattua heille siitä että ovat jaksaneet hyvin kapealla rosterilla läpi koko kauden.

Nyt olemme pohtineet vastustajan hyökkäystä ja sitä miten puolustuksemme vastaa tuohon haasteeseen. Nyt pitää nostaa esiin Sun Cityn hyökkäys joka on parantanut tahtiaan pelistä toiseen. Sun City on toistaiseksi tehnyt eniten pisteitä (28) esimerkiksi ECG:n kovaa puolustusta vastaan. Tosin Sipoo antoi myrskyvaroituksen hyökkäysvoimastaan Wolverines II:sta vastaan takomalla 59 pistettä tauluun. Sun Cityn hyökkäys on onnistunut monipuolisuudellaan sekä leveällä onnistujakaartilla. Sun Cityn hyökkäys ei siis lepää yhden eikä kahden pelaajan varassa. Lauantaina nähdään jälleen kuinka hyvin hyökkäyksemme kykenee venymään lohkojohtajaa vastaan.

Head Coach Jan Österlund

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti