13.6.2011

Sun City - Tallin Torm 31 - 16 (19-16)

Sun Cityn kausi jatkui 11.6 kotiottelulla Tallinnan Tormia vastaan. Ottelu pelattiin kuumassa ja kuinkas muuten kuin aurinkoisessa kesäsäässä. Yleisöä tätä urheilutapahtumaa oli todistamassa reilut 200 henkilöä.

Itse ottelussa Sun City sai salama-alun kun ensimmäisen hyökkäyksen jälkeen Rukki-Areenan "torvissa" soi Thunderstruck touchdownin kunniaksi. Maali syntyi kikkapelillä jota kokeiltiin jo Bulldogs ottelussa. Tälläkin kertaa pelinrakentaja Joakim Lindholm oli aivan vapaana kun toinen pelinrakentaja Sebastian Berntsson heitti pallon hänelle ja Lindholmilla oli helppo työ juosta maaliin. Lisäpisteessäkin onnistuttiin ensimmäisen kerran tällä kaudella kun loistavan pelin pelannut potkaisija Joakim Backman potkaisi pallon maalihaarukan läpi. Sun City maalin jälkeen Torm aloitti vahvan juoksemisen ja näytti kovuutensa kun kantoivat pallon maalin tuntumaan ensimmäisen hyökkäysvuoronsa päätteeksi.

Torm jatkoi vahvaa juoksupeliään myös toisella neljänneksellä ja kavensivat tilanteeksi 7-6. Torm meni ottelussa 7-8 johtoon lisäpisteiden avulla kun punnersivat pallon maalialueelle pelaamalla. Sun Cityn hyökkäys draivi jatkui kuitenkin mahtavasti tämän jälkeen ja pelinrakentaja Joakim Lindholm oli jälleen maalitekijänä sukeltaen linjan läpi 3 yardin päästä maalista. Tilanne epäonnistuneen lisäpisteyrityksen jälkeen 12-8. Torm ei kuitenkaan antautunut ja sai vielä tehtyä yhden maali juoksemalla pallon maali vahvan juoksun päätteeksi joka lähti noin 30 yardin päästä maalista. Lisäpisteet he tekivät jälleen juoksemalla ja siirtyivät uudelleen johtoon numeroilla 13-16. Sun City pääsi vielä toisen neljänneksen lopuksi hyvään kenttäasemaan ja running back Matias Söderblom peippaili Tormin pelaajat pyörryksiin ja tulostaululle vaihtui lukemiksi 19-16, ja näissä lukemissa siirryttiin myös seuraavalle puoliajalle.    

Kolmannella neljänneksellä Tormin kapea rosteri alkoi näkymään väsymisenä ja ottelu alkoi lopullisesti kääntymään kotijoukkueelle. Running Back Tom-Oscar Lastunen juoksi pallon maalin 40 yardin juoksupelin päätteeksi ja tilanteeksi vaihtui 25-16. Pelinrakentaja Sebastian Berntsson juoksi vielä yhden maalin Sun Citylle 30 yardin juoksupelillään. Tilanne 31-16 säilyi ottelun loppuun asti.

Viimeisellä neljänneksellä Torm yritti vielä päästä peliin mukaan heittopelien avulla ja onnistuikin niissä muutaman kerran. Sun City oli vielä tehdä yhden maalin kun Matias Söderblom kantoi pallon maalialueelle mutta sillä kertaa oli kotijoukkueella mies paitsiossa ja maali hylättiin.

Sun City kauden ensimmäinen voitto on siis saavutettu ja voitto antoi joukkueella paljon itseluottamusta. Vastuksena Tallinn Torm oli tähän astisista vastustajista kovin ja on ison hatun-noston arvoinen asia että jaksavat yrittää kapealla rosterillaan. Hankoon he saapuivat 15 pelaajan voimin, ja he taistelivat koko pelin ajan ja erityisesti heidän blokipelinsä oli todella vakuuttavaa.

Ottelun parhaina pelaajina palkittiin Mauri Zahkna Tallinn Tormista ja Tom-Oscar Lastunen Sun Citystä. Palkintoina jaetaan Sun Cityn pääsponsorin Jigwobblerin lahjoittama Jigwobbler seinäkoriste sekä oikeita Jigwobbler uistimia (www.jigwobbler.com).

Sun Cityn kausi jatkuu ensi lauantaina 18.6 Helsingin Velodromilla klo 18:00, jolloin vastaan tulee niinikään paluun jenkkifutispiireihin tehnyt entinen suurseura East City Giants.    

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti