7.6.2011

Sun City - Sipoo Bulldogs 6-18 (6-9)

Sun City pelasi ensimmäisen kotiottelunsa 16 vuoden tauon jälkeen sarjajohtaja Sipoo Bulldogsia vastaan. Uusivanhan joukkueen paluu kotikentälle houkutteli paikalle mahtavan määrän yleisöä, joten kiinnostusta joukkuetta kohtaan tuntuu löytyvän. Paikalle oli saapunut noin 430 maksanutta katsojaa nauttimaan aurinkoisesta sunnuntai-iltapäivästä amerikkalaisen jalkapallon parissa.

Kotijoukkue sai otteluun lentävän lähdön kun Sipoon potkaisemaa aloituspotkua palautettiin reilusti eteenpäin. Ensimmäinen hyökkäys-sarja tuotti heti tulosta, kun Sun Cityn pelirakentaja Joakim Lindholm (QB) juoksi pallon maalialueelle. Tilanteeksi jäi 6-0 touchdownin jälkeen, kun Sun Cityn lisäpisteyritys epäonnistui. Sipoo pääsi ensimmäisen neljänneksen loppupuolella lähelle maalia ja onnistuivat potkumaalissa kaventaen tilanteen 6-3:een.

Toisella neljänneksellä Sun Cityn lentopotkujen palautukset menivät aivan pipariksi kun niitä tiputeltiin perän jälkeen ja Sipoolaisen pääsivät aloittamaan hyökkäysvuoron 20 yardin päästä maalista. Vierasjoukkue punnersi pallon väkisin maaliin ja tilanne vaihtui 6-9 Sipoolaisten hyväksi. Puoliajan lopuksi Bulldogs nappasi vielä yhden syötönkatkon ja Sun Cityn pisteyritykset jäivät vain haaveeksi.

Kolmannella neljänneksellä Sun Cityn ottama riski kostautui kun neljännen yrityksen vuoro rähmättiin omalla kenttäpuoliskolla ja Bulldogs pääsi hyökkäämään loistavasta kenttäasemasta. Sipoon toisen yrityksen pitkä heittopeli tavoitti laitahyökkääjän ja Sipoo siirtyi 15-6 johtoon.  Kolmannen neljänneksen lopussa Sun City onnistui viimein pitkässä heittopelissä, kun laitahyökkääjä Mikael Kangas nappasi pallon kiinni ja juoksi miltei koko kentän läpi kunnes Bulldogs pelaaja sai hänet kiinni 5 yardin linjalla.

Viimeisen neljänneksen aluksi Sun Cityllä on tuhannen taalan paikka tehdä kavennusmaali 5 yardin päästä mutta matka tyssäsi noin 2 yardin päähän maalista. Syötönkatkon ja ison juoksupelin avulla Bulldogsit pääsivät vuorostaan maalin lähelle ja onnistuivat kasvattamaan johtonsa 18-6:een potkumaalin avulla. Pelin lopussa Sun City menetti pallon vielä kerran oman maalin tuntumassa käsittämättömän tilanteen päätteeksi, jossa oli mukana facemaskista kiinnipitäminen ja pallon rähmäys, joka kuitenkin löytyi Sun Cityn pelaajan alta. Tämän hässäkän päätteeksi pääsi vierasjoukkue vielä yrittämään maalintekoa noin 20 yardin päästä maalista kuitenkaan tässä onnistumatta.

Pelistä jäi Sun Citylle paljon parannettavaa! Pallo rähmättiin vastustajalle laittoman monta kertaa ja vastustaja päästettiin monta kertaa hyökkäämään hyvästä kenttäasemasta. Hyökkäyksen viimeistelykään ei onnistunut vielä toivotulla tavalla. Puolustusjoukkueen pelaaminen onnistui hieman paremmin ja sen avulla numerot pysyivät "siedettävissä" lukemissa.


Hyökkäyksessä edukseen esiintyi Mikael Kangas hienoilla kiinniotoillaan sekä Joakim Lindholm, jonka juoksema maali näytti mihin pystyy kun asenne on kohdallaan. Puolustuksessa veteraani Juha Pekkarinen (DL) piti ensimmäisellä puoliajalla linjanläpi menevät pelit kurissa ja teki monta hienoa taklausta. Toinen puolustuksen onnistuja oli nuori Oscar Berntsson, joka pelasi hienon ottelun ja taklasi monta kertaa siten että vastustajalle tuli takapakkia.


Lisää kuvia ottelusta touchdown.fi sivustolta.

Sun City pelaa seuraavan kotiottelun Tallinnan Tormia vastaan jo tulevana lauantaina 11.6 klo 14:00 Rukki Arenalla. 
HUOM! ottelun alkamisaika on muuttunut siitä joka löytyy kausijulkaisussa !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti