9.6.2011

PÄÄVALMENTAJAN OTTELUENNAKKO SUN CITY - TALLINNA TORM 11.6.2011 KLO 14:00

HUOM! Ottelu alkaa klo 14:00!

Olipa viime sunnuntaina hieno ottelutapahtuma. Keli oli mitä parhain pelin kuin yleisön kannalta, aurinkokaupunki oli mitä lupasi. Sun City asteli 16 vuoden tauon jälkeen kotikentälleen kuin tuota aikaa ei olisi koskaan kulunutkaan. Kenttä tuntui heti kotoisalta. Kotikenttämme on edelleen hyvin hoidettu ja tarjosikin erinomaiset puitteet ottelulle. Joukkueelle oli erityisen tärkeää nähdä ja kokea, kuinka hyvin yleisö oli tukemassa joukkuetta erittäin runsaslukuisena. Tämä antoi joukkueelle entistäkin enemmän halua näyttää parastaan pelissä. Sun City oli jo aikoinaan tunnettu erittäin hyvin hoidetuista ottelutapahtumista ja tästä periaatteesta ei selvästikään ole tingitty. Hyvä näin, sillä yleisö on kuitenkin seuran ja joukkueen kannalta se tärkein tukija. Toivon myös että sponsorimme myös viihtyivät katsomossa havaiten, ettei luottamus seuraamme kohtaan ole ollut katteetonta. Ensimmäistä kotivoittoa emme vielä kyenneet ottamaan. Vastassa oli lohkoamme johtava joukkue ja tämän joukkueen kokemus sekä omat kokemattomuus päästi avauspisteet käsistämme tällä kertaa.

Tänä viikonloppuna tilanne kääntyy sarjatilanteen kannalta päinvastaiseksi. Vastassa on jälleen Sun Cityä kokeneempi joukkue, mutta tällä kertaa kuitenkin lohkojumbo Tallinna Torm. Lohkossamme on pelattu varsin pieninumeroisia ja tasaisia otteluita, että ehkä on parempi olla arvioimatta miten pelin käy. Olemme kahdesti pelanneet meitä kokeneempaa joukkuetta vastaan ja kummallakin kerralla olemme kyenneet hyvin tasaiseen otteluun, joissa kummassakin omat virheet ovat kostautuneet. Valmennusryhmä on analysoinut Tallinna Tormin peliä Helsingin  East City Giantsia vastaan. ECG on lohkomme toinen uusvanha joukkue tälle kaudelle. Tuon ottelun ECG voitti niukasti jatkoajalla. Nähdyn perusteella uudellakin kokemattomalla joukkueella on hyvät mahdollisuudet voittaa. Asian ydin alkaakin nyt joukkueellemme paljastumaan, omat virheet pitää saada minimoitua ja omaa tasoa nostettua.

Joukkue onkin osoittanut alkaneella harjoitusviikolla tahtoa ja sitoutumista siihen että tuleva ottelu voitetaan. Heti ottelun jälkeisenä harjoituspäivänä harjoituksiin ilmestyi lähes koko joukkue. Vain töissä olleet olivat poissa. Tämä olikin ensimmäisiä isoja merkkejä todellisesta sitoutumisesta joukkueelle ja toisia pelaajia kohtaan. Tämä asia on niitä tärkeimpiä asioita joukkueen kehittymisessä ja hyvä että tämä vaihe tuli näinkin aikaisin. Pelilliset asiat paranevat kiihtyvää vauhtia tällä tavoin. Toivottavasti pelaajat jaksavat tehdä työtä sinnikkäästi.

Tallinna Torm pelaa hyvin fyysistä ja kovaa peliä. Tormin ongelma tulee kuitenkin olemaan kapeassa rosterissa, joka tuo melkoisen edun Sun Citylle. Hangossa paistaa aina ja niin tekee pelipäivänäkin. Nyt mitataan Tormin kunto hellekelillä. Useat pelaajat Tormissa joutuvat pelaamaan molempaan suuntaan kun Sun City voi vaihtaa ja lepuuttaa pelaajiaan. Tormin suorastaan klassinen juoksuhyökkäys on pysäytettävissä, mutta virheisiin ei todellakaan ole varaa. Oman hyökkäyksemme ”liekkeihin” saaminen onkin nyt oleellista. Siinä jännittävät ennakkoasetelmat tälle pelille onkin pedattu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti