1.6.2011

PÄÄVALMENTAJAN OTTELUENNAKKO SUN CITY - BULLDOGS 5.6.2011

Vihdoinkin! On aika ensimmäiselle kotiottelulle. Tätä hetkeä olemme saaneet tovin odottaa, mutta uskon odotuksen olleen sen arvoista. Joukkueen eteen on tehty talven aikana hurjan iso työ, jotta voisimme esitellä näinkin ison joukon uusia pelaajia, sekä jopa muutaman vanhemman konkarin. Rosterimme onkin yksi isoimmista sarjassamme, joten tämä kertoo paljon kiinnostuksesta amerikkalaista jalkapalloa kohtaan Hangon ja Raaseporin alueella. Tavoitteemme nyt on luoda kestävä urheilullinen pohja tulevia kausia varten. 6kk työ ei ihan vielä riitä menestymiseen sarjassa, mutta nykyinen pelillinen tasomme on vakuuttava tuohon aikaan nähden. Olemme nyt siinä vaiheessa että opettelemme olemaan ja pelaamaan kuin joukkue. Hyvän joukkueen tunnistaa innokkaista ja aktiivisista pelaajista sekä valmentajista, jotka tekevät kaikkensa joukkueensa eteen niin harjoituksissa kuin otteluissa sekä kentän ulkopuolella. Sellainen joukkue meillä nyt on !

Sun Cityn joukkueen pelaajamateriaali on siis varsin laaja ja sieltä löytyykin paljon  potentiaalia. Tämä näkyy erityisesti Sun Cityn hyökkäyksessä, jossa on yksi erityinen ominaisuus. Pelaamme poikkeuksellisesti kahdella vaihtuvalla pelinrakentajalla. Kolmaskin pelinrakentaja löytyy reservistä. Tämä on ihan suunnitelmallista ja on tärkeä osa pelaajavalmennusta. Kokemusta ei voi saada kuin pelaamalla ja tämänlainen peluuttaminen tuo aivan uudenlaista syvyyttä hyökkäykseen. Laitahyökkääjät ovatkin varsin laaja ja monipuolinen ryhmä. Sieltä löytyy kokemusta ja nopeutta. Nopeus onkin yksi iso ase mitä pyrimme käyttämään kesän aikana eduksemme. Sun Cityllä on varsin kova juoksukalusto keskushyökkääjinä. Tulemme peluuttamaan tätä vieläkin monipuolisemmin kuin ensimmäisessä ottelussamme Wolverines II vastaan. Vastustajan on todella syytä vahtia näitä pelaajia. Linjapelaajien kohdalla tämä ottelu tulee olemaan näytön paikka siitä kuinka sopeudutaan jatkuvasti tapahtuviin muutoksiin. Tietyt loukkaantumiset ja poisjäännit aiheuttavat ylimääräistä painetta näille kavereille. Tätä asiaa kannattaa siis seurata tarkemmin pelin aikana.

Sipoon joukkue on ennalta nähtynä vahva juoksujoukkue, jossa peli rakentuu kolmen avainpelaajan varaan. Heittojoukkue Bulldogs voi olla vain jos sille puolustus antaa siihen aikaa. Sun Cityn varsin vahva puolustus ei sitä tosin tule antamaan, joten Bulldogsin pelinrakentajan onkin syytä keskittyä karkuun juoksemiseen tai säkitetyksi tulemiseen. Sun Cityn puolustuksesta löytyy joukkueen kokeneimmat sekä nuorimmat pelaajat.  Puolustus tulee olemaan Sun Cityn tärkein ase koko tämän kauden. Hyökkäyksellä tulee menemään vielä jonkin aikaa, ennen kuin löytyy se todellinen iso vaihde. Tämä johtuu yksinomaan lajin vaativasta luonteesta. Peli on maailman taktisin kenttäpeli ja tämän taitaminen vaatii paljon kokemusta. Kahden pelin kokemuksella emme vielä omaa kykyä monipuoliseen peliin. Siksi Sun City keskittyykin yksinkertaisen tehokkaaseen ja virheettömään peliin. Erikoisjoukkueet tulevat lopulta asettamaan pelin todellisen sävyn. Erikoisjoukkueiden onnistumisen kautta voimme saavuttaa hyvät kenttäasemat. Tämä pelihän on pitkän päälle kenttäasemapeli. Hyvät asetelmat sallivat suuremman riskinoton ja monipuolisemman pelivalikoiman. Tätä myös haluamme Hangon yleisölle esitellä!

Head Coach Jan Österlund

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti