16.6.2011

PÄÄVALMENTAJAN OTTELUENNAKKO ECG - SUN CITY 18.6.2011

Viikko on jälleen kulunut ja uusi jännittävä peli on edessä Itä-Helsingin Jättiläisiä vastaan. Viime viikonloppuna Sun City pääsi jo kauden tärkeimpään tavoitteeseensa, eli voittoon. Voitto oli varsin selkeä 31–16. Sun Cityn hyökkäys syttyi todella pelaamaan laajalla rintamalla. Tästä osoituksena neljä eri maalintekijää sekä fakta, että maaleja tehtiin niin heittämällä kuin juoksemalla. Hauskaakin muistettiin pitää kentällä, kun pelaajien oma pelikehitelmä johti ensimmäisellä downilla heti maaliin. Sun City tulee jatkamaan samalla räväkällä tyylillä ja vetää hatusta uusia hauskoja pelejä juuri silloin kun niitä vähiten osataan odottaa. Vastustajille ja katsojille tuleekin jännitettävää mitä hauskaa tällä kertaa on keksitty.

Olemme East City Giants:n kanssa pelanneet hyvin samantapaisia tuloksia samoja vastustajia vastaan. Tämä asetelma tekeekin lauantain pelin mielenkiintoiseksi. Kumpi uusvanha joukkue on saanut rivinsä paremmin kuntoon. ECG voitti myös Tallinna Tormin vieraskentällä. ECG tosin joutui tekemään pitkän päivätyön kun vastustaja kaatui vasta jatkoajalla. East City Giants on saanut puolustuksensa varsin hyvään iskuun. Puolustus on ollut myös Sun Cityn vahvuus alusta lähtien. Sun Cityn kokeneimmat pelaajat löytyvätkin juuri puolustuksesta. ECG:n neljän laitahyökkääjän hyökkäysjärjestelmä poikkeaa aiemmista perinteisimmistä hyökkäyksistä joita olemme kohdanneet. Sun Cityn onnistuminen heittopuolustuksessa tuleekin olemaan avainasemassa ECG:ä vastaan. Lähtökohta onkin siinä, ettei pallo koskaan ehdi ilmaan kokeneen ECG pelinrakentajan käsistä. Säkityksiä onkin syytä odottaa paljon. ECG:n yhden keskushyökkääjän kuriin saaminen on myös oleellista, eikä yhteenkään virheeseen ei ole varaa. Quick tossit, drawt ja dive pelit ovat onneksi tuttuja muiltakin vastustajilta, joten ECG:n juoksupelin on keksittävä jotain uutta kivaa Sun Cityn pään menoksi.

Sun Cityn hyökkäyksen tulee jatkaa monipuolista pelaamistaan ja nostaa viimeistelyn tasoa entisestään. Uusia maalintekijöitä tarvitaan ja halutaan lisää. Mitä laajemmalla skaalalla maaleja osataan tehdään sen vaikeampi hyökkäystämme vastaan on puolustautua. Pelien monipuolistuminen tuo lisää syvyyttä ja tehokkuutta hyökkäykseen. Tämä ”pienin askelin” -kehittymisen filosofia tulee olemaan Sun Cityn kauden taktinen teema. Nyt kun kauden päätavoite on jo saavutettu, tulee tässä vaiheessa asettaa tavoite entistä korkeammalle. Toiseen voittoon ja lopulta jokaisen vastustajan voittamiseen. Tiedämme että pystymme voittamaan jokaisen vastustajamme, kunhan emme tee omia virheitä. Olen useasti puhunut noista omista virheitä. Kauden aikana on käynyt muutamaan otteeseen, nuo omat virheet ovat kostautuneet. Olemme myös havainneet sen että Sun Cityä on todella vaikea voittaa kun omia virheitä ei tehdä. Peliin lähdetään edelleen täysin omaa peliä pelaamaan tasoa nostaen mahdollisimman vähin virhein. Ottelu tulee olemaan hyvin tasainen ja jännittävä. Ei muuta kuin kaikki Sun Cityn kannattajat ja hyvän jenkkifudiksen ystävät Helsingin Velodromille launtaina klo 18:00.

ECG:n ottelurapportti täällä: http://www.ecg.fi/am-jalkapallo/uutiset/100

2 kommenttia:

  1. 26-20 Sun citylle

    VastaaPoista
  2. Kaksi hyvin puolustavaa joukkuetta. SC voittaa 12-6, ja toinen maali tulee puolustuksen tekemänä!

    VastaaPoista